Siirtli Esnaf: 'Böyle Giderse Dükkanı Kapatacağız'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te bulunan küçük esnaf, pandemi süreci ile birlikte işlerinin durma noktasına geldiğini belirterek devlet yetkililerinden yardım istedi.

https://youtu.be/HfE3C4me24A

Küçük esnaflar, “Ne milletvekili, ne belediye başkanı, nede esnaf sanataklar odası hiç biri gelip de halimizi hatırımızı sormuyor.” ifadelerini kullandı.

Siirt’te 2. el alım satım işi yapan Cemal Çakır, “Bizim işlerimiz bu pandemi sürecinde tamamen durdu.” dedi.

“Aileler çocuklarının ilaçlarını karşılayabilmek için kendi eşyalarını satıyor”

“Özellikle öğrencilerin gelmemesi, memur kısmının tayinlerinin aksaması işlerini çok etkilediğini belirten Çakır, “Süreç çok zor işliyor. Öyle aileler tanıyorum ki, kendi çocuğunun nafakasını ödeyebilmek için üstüne bastığı halısını, buzdolabını, satmaya çalışan insanlarımız var. Sırf günlük ihtiyaçlarını, ilaçlarını karşılayabilmek için kendi eşyalarını satıyorlar. Bizlerde ne yaptık bu eşyaları aldık üst üste bindi durum böyle görüyorsunuz sinek avlıyoruz. Bir tek ben değil tüm esnaf olarak, hepimiz yoğun bakımlığız.” şeklinde konuştu.

Siirt Milletvekilleri, Belediye başkanları, il başkanları, esnafların arasına girip dertlerini hallerini sormaları gerektiğini belirten Çakır, “Yetkililer biraz halkın arasına girsinler kesinlikle girip halkı dinlemiyorlar. Ben özellikle şuna değinmek istiyorum, Siirt milletvekilleri, belediye başkanları, il başkanları, esnafların arasına girip dertlerini hallerini sorsunlar. Bir tarafa çekilip sadece belirli bir kesimle muhatap oluyorlar. O diğer kenar mahalledeki küçük esnafların da seslerini duysunlar. Biz esnaflar için acilen bir önlem alınması gerekiyor. Yetkililer biraz halkın arasına girsinler kesinlikle girip halkı dinlemiyorlar.” diye konuştu.

“Bu şekilde devam ederse en son iş yerimizi kapatıp gideceğiz”

20 yıllık esnaf Mehmet Tetik ise “Bu pandemi süreci ile birlikte iyice işlerimiz durgunlaştı ve iş yapamaz duruma geldik.” ifadelerini kullandı.

“Büyük marketler yüzünden iş yapamaz duruma gelmiştik” şeklinde konuşan Tetik, şunları söyledi:

“Bu pandemi süreci ile birlikte iyice işlerimiz durgunlaştı ve iş yapamaz duruma geldik. Bundan dolayı vergilerimizi ve kiralarımızı ödeyemez durumdayız. Mağduruz buna bir çare bulunsun. Devletin biz küçük esnafın halini durumunu sorması lazım ama kimse gelip te bize nasılsınız dahi demiyor. Ne milletvekili, ne belediye başkanı, nede esnaf sanatkarlar odası hiç biri gelip de halimizi hatırımızı sormuyor. Bu şekilde devam ederse en son iş yerimizi kapatıp gideceğiz.“

Ayakkabı tamiratı ve boyacılığı yapan Yakup Dayan, “37 yıldır Siirt’te ayakkabı tamiratı yapıyorum. 7 kişiye bakıyorum. Bazen işlerimiz iyi bazen değil. Bazen sebze parasını çıkartıyoruz bazı günler ise sebze parasını dahi çıkartamıyoruz.” dedi.

Dayan son olarak, “Bu koronavirüsten önce işlerimiz şimdiye göre çok daha iyiydi. Şimdi millet korkuyor çıkmaya bir de zaruri harcama dışında harcama yapmıyor. İşlerimiz bu yüzden durma noktasına geldi.” ifadesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN