Siirtli Öğrenciler 'En Sevgili' İçin Yarıştı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te ortaokul öğrencileri, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (S.A.S) en güzel mektubu yazmak için birbiriyle yarıştı.

İl Müftülüğü ve Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulu yönetimince düzenlenen yarışmada, 1 buçuk aylık sürede Peygamber'in hayatını araştıran öğrenciler, en güzel mektubu yazmak için yarıştı.

Dereceye giren ilk üçe giren öğrenci, yazdığı mektubu Ensar Cami minberinde okudu.

Etkinlikte dereceye giren öğrencilere 250’şer lira para ödülü verildi.

Okul Müdürü Abbas Balcı, yaptığı açıklamada, İl Müftülüğü ve okul yönetimince öğrencilerin Peygamberimizi tanımak ve sevmek amacıyla böyle bir yarışma düzenlediklerini kaydetti.

Balcı, etkinliğin amacına ulaştığını belirterek, birbirinden güzel mektuplar yazan öğrencileri tebrik etti.

Okulun din kültürü öğretmeni Şeyma Kuyumcu ise Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e duygu ve düşüncelerini aktarmak için bir mektup yarışması düzenlediklerini ifade etti.

Çocuklar arasında tatlı ve hayırlı bir rekabet yaşandığına dikkat çeken Kuyumcu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Amacımız Peygamber Efendimizi tanıyıp, öğrencilerimize tanıtıp, onlar arasında gerçekten duygu ve düşüncelerini almaktı. Rehber öğretmenlerimizle beraber en iyi 3 mektubu seçtik. Gerçekten mektuplar çok güzel yazılmıştı. Öğrencilerimize 1.5 aylık bir süre vermiştik. Bu süre zarfında Efendimizi araştırmışlar zaten amacımız da buydu. Bu dünyada örnek alacağımız en mükemmel insan efendimizi çok güzel örnekler ve dersler çıkararak bana geri dönüş verdiler. Allah, hepimize Peygamber yolunda gitmeyi nasip etsin. Çocuklarımızı tebrik ediyorum."

Cami İmam Hatibi Ramazan Toprak ise Mevlid-i Nebi Haftasında böyle bir etkinliğin yapılmasının anlamlı olduğunu belirtti.

Peygamberi tanımak amacıyla gerçekleştirilen yarışmada öğrencilerin Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e mektuplar yazdığını kaydeden Toprak, "Amacımız çocuklarımız Hz. Peygamberle büyüsünler. Peygamberimizi tanısınlar, o güzel ahlakını, yaşantısını hayatlarına yansıtsınlar. Böylelikle bu çocuklarımızın eliyle inşallah huzurlu günler göreceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN