Siirtli öğrenciler İngilterede

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Türk Telekom Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencileri "Özel Öğrencilerin Mobilya Süsleme Sanatı Stajı" projesi kapsamında İngiltere’ye giderek iş deneyimi kazandı.
Siirt Türk Telekom Özel Eğitim Meslek Okulu tarafından Şubat 2018 döneminde Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına sunulan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen "Özel Öğrencilerin Mobilya Süsleme Sanatı Stajı" isimli proje İngiltere'nin Dudley kentinde bulunan Dudley Kolejinde uygulandı.
Projenin amacı ve içeriği hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sevim Fırat, projenin özel eğitim alanında eğitim gören 6 öğrenci ve 3 öğretmeni kapsadığını ve öğrencilerin kendi alanlarında elde etmiş oldukları başarıya göre değerlendirilerek projeye katılmaya hak kazandıklarını belirtti.
Fırat, "Bildiğiniz üzere her insan bir diğerinden farklı karaktere sahip olarak dünyaya gelmektedir. Karakter farklılıkları zihinsel, bedensel ve duyuşsal alanda olabilmektedir. Eğitim ile insanın sahip olduğu bu karakter özelliklerini geliştirmesi, eleştirel düşünme yeteneğini kazanması, yeteneklerini gelişmesi ve özgün bir kişilik kazanabilmesi amaçlanmaktadır. Toplumun ayrılmaz bir parçası olan bireyin yaratma gücü ve yeteneklerini toplum yararına yöneltmek, kullanmak ve verimli kılmak büyük ölçüde bireylerin sağlıklı yetiştirilmesine ve aldıkları eğitime bağlıdır. Günümüzde çağdaş eğitim, bireylere gereksinimleri doğrultusunda hizmet sunmakla kalmayıp, bireysel farklılıkları da dikkate alarak planlanma mecburiyetinde kalmıştır. Dolayısıyla özel gereksinimli bireyleri toplumun etkin bireyleri yapma amacıyla onların mevcut bedensel, zihinsel ve sosyal becerilerini geliştirecek şekilde eğitim gereksinimlerinin karşılanması önem kazanmıştır.” dedi.
Proje ile öğrencilerin temel becerilerinin yanı sıra, kişisel uyum becerileri, topluma uyum becerileri, günlük yaşam becerileri ile mesleğe hazırlık ve mesleki becerileri Dudley Kolejinde yapılan staj çalışmalarıyla desteklendiğini belirten Fırat, “Bu sayede becerileri gelişen öğrencilerimiz kendi hayatlarını idame ettirebilecek bir iş ve meslek sahibi olmalarının yanı sıra istihdamlarına da katkı sağlanmıştır. Bu proje ile öğrencilerimize toplumsal hayata katılmaları için destek olundu. Öğrencilerimize Avrupa'da staj imkânı sağladıklarından dolayı Türk Ulusal Ajansının Başkanı Sayın İlker Astarcı'ya ve değerli çalışma arkadaşlarına, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsa Güneş'e, Proje Ekibimizin çok değerli öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür ederim.” diye konuştu.
Proje sonuçları hakkında bilgi veren proje koordinatörü Mesut Erdoğan ise proje ile öğrencilerin, farklı bir ülkede iş deneyimi elde ettiklerini belirterek, “Sosyal ve sportif faaliyetler yolu ile İngiltere ve diğer ülkelerden olan akranları ile iletişim kurma ve bu sayede çok dilli ve çok kültürlü ortamlarda çalışma alışkanlığı kazandıklarını, Elde ettikleri deneyimler ECVET sisteminde değerlendirilerek Europass Belgesi ile kayıt altına alındığını, Ortak Avrupa vatandaşlığına uyum sağladıklarını ve Almış oldukları mesleki eğitim Uluslararasılaştırıldı.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN