SİİRTLİLERİN BEKLEDİĞİ OLDU

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Veteriner Müdürlüğü tarafından sahipsiz hayvanların bakım, beslenme ve tedavilerinin yapılması için oluşturulan "Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" faaliyete başladı.

 Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi; vatandaşlardan gelen şikayetler doğrultusunda sahipsiz olan hasta, yaralı, aşısı yapılmamış hayvanları rutin yakalama çalışmaları sonucu barınağa alıp ardından iyileştirme ve bakım süreçlerini başlatıyor.

Rehabilitasyon Merkezi'nde gözlem altına alınan hayvanlara; kısırlaştırma operasyonu, mikro çip, numaralı kulak küpesi takılması, sahiplendirme, kuduz aşısı uygulaması ve hayvanların geri bırakılması uygulamaları yapılmaktadır. Merkezde yuva bekleyen sokak hayvanlarını sahiplendirme çalışmaları da yürütülmektedir.

Bir veteriner hekimin ve 10 personelin görev yaptığı, 41 dönümlük arazi üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme ve sağlık ihtiyaçlarının karşılanması temelinde klinik binası, yemek hazırlama bölümü, karantina bölümü, kedi evleri ve açık gezinti gibi alanlardan oluşmaktadır. Yeni merkezde sahipsiz hayvanların tedavi, bakım ve rehabilitasyonları yapılarak kısırlaştırma çalışmaları da yapılıyor.

"Bize En Çok Hayvanlara Yönelik Trafik Kazaları Geliyor"

Sokaklarda sağlıksız, tedaviye muhtaç hayvanlara yönelik hizmet verdiklerini belirten Veteriner Müdürlüğü, "Hayvanların çoğu sokakta mağduriyetlerle karşılaşıyor. Bize trafik kazaları çok geliyor. Onun dışında hayvanlar; insanların yaptığı boyuna ip geçirme, tekmelemeler, dövmeler ya da bazı suiistimallerle getiriliyorlar. Bazı saldırgan köpeklere de doktor raporu ile kanıtlandığı zaman rehabilitasyon işlemi gerçekleştiriliyor. Kısırlaştırma faaliyeti de bir rehabilitasyon hizmetidir. Çünkü kısırlaştırılan hayvanın agresifliği azalır. En çok buna önem veriyoruz. Onun dışında birçok cerrahi müdahalelerin yanı sıra normal hastalıkları da tedavi edebiliyoruz." dedi.

Tedavi edilen hayvanların uzman personelleri tarafından tekrar alındığı yere geri bırakıldığını söyleyen Veteriner Müdürlüğü, "Kedilerde de kısırlaştırma durum söz konusu. Onları da kısırlaştırdıktan sonra doğaya bırakıyoruz ki üremelerini kontrol altına alabilelim. Aynı işlemi köpeklere de uyguluyoruz. Çünkü köpeklerde de kontrolsüz bir üreme söz konusu oluyor." diyerek çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN