Siirtspor'un Durumu Meclis Başkanına İletildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, Bal Liginde mücadele eden 9 takımın Başkan ve yöneticileri ile video konferansla toplantı düzenledi.

Türkiye Futbol Federasyonun Bal ligi ile alakalı verdiği karar ve Bal liginde yaşanan sorunlara ilişkin İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat’tan bilgi alan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TFF’nin Bal liginde mağdur olan takımlar hakkında adil bir karar vermesini beklediklerini açıkladı.

TFF (Tahkim Kurulu’nun)Bal Liginde mücadele eden takımların Başkanları ile Cumartesi (yarın) video konferans vasıtası ile toplantı düzenleyeceğini açıklayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop; “Federasyon bir karar verdi. Bu kararı uzun süredir konuşuyoruz Federasyon Başkanlığımıza da ben adil bir karar verilmesi yönünde temennide bulundum. Bizim herhangi bir siyasi baskı yapmamızda söz konusu değildir. Özel bir talebimizde yoktur. Ancak çıkacak bir karar adil bir karar olsun. Salgın dolayısı ile bir süre ara verildi. Ardından aslında en uygunu oynamaktı, maçları oynatmaktı. Grupta herkesin dört maçı var, dört maç var iken arada bir veya iki puan olan takımları devre dışı bırakıpta birinci olanları almak mantıklı değil ve adil değildir. Bir maç sonucu değiştirecek durumdadır. Sizlerde itiraz ettiniz TFF(Tahkim Kurulu )bu konuda yarın bir karar verecektir ben iyi bir karar vereceğini düşünüyorum. Bizlerde hukuki çerçeveler içerisinde adil bir karar çıkması için takip edeceğimizi söyleye bilirim” dedi.

CANPOLAT; “3.LİG GENÇLERİMİZE UMUT IŞIĞI OLACAKTIR”

Siirt İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Belediye Başkan Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Hıfzullah Canpolat, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a video konferans vasıtası yaşadıkları mağduriyetleri dile getirdi. Siirt İl Özel İdaresi Spor kulübü olarak sorunları n çözümü noktasında yoğun bir mesai harcadıklarını dile getiren İl Özel İdaresi Spor Kulübü Başkanı Canpolat; “Sayın Başkanım bugün tarihi bir gün yaşıyoruz. 86 yıl aradan sonra Ayasofya’nın ibatede açılması bizleri ciddi anlamda mutlu etmiştir. Bu tarihi karara imza atan başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Danıştan 10’nuncu Daire Başkanı ve aynı zamanda dünürüm olan Yılmaz Akçil ve ekibine de çok teşekkür ediyorum. TFF bildiğiniz gibi 9 takımımızı ciddi anlamda mağdur etmiştir. TFF Tüzüğünün 80’inci maddesinde mücbir sebep diye bir maddeleri bulunmaktadır. pandemi nedeniyle ortaya çakan olağanüstü durumu TFF mücbir sebep kapsamında rahatlıkla değerlendirebilirdi. TFF yönetimi normalde Play-Off oynatılması durumunda 9 takım 3. Lige çıkması gerekir iken, bu avantajı 11 takımdan kullanarak artı olarak 2 takımı da 3. Lige çıkarmıştır. Aslında bu durumu 9 takım içinde kullana bilir idi ancak maalesef kullanmadı bundan dolayı bizleri gerçekten üzmüştür. Biz TFF’ye farklı bir öneride de bulunduk. 3 Ligde bulunan grup sayısını rahatlıkla 4 grup’a çıkarmak suretiyle bizler yani 9 takımı da 3. Lige çıkarta bilirlerdi ve mağdur edilmeye bilirdik. Sayın Başkanım Siirt özelinde baktığımızda gerçekten spor dalları arasında futbola ciddi bir meraklılık vardır. Bu anlamda Siirt’in de futbol anlamında bir geçmişi bulunmaktadır. Giden Valimiz Ali Fuat Atik ile birlikte bugüne kadar herkesin hayali olan Spor Kompleksini yaptık efendim. Siirt İl Özel İdaresi imkânları ile birlikte 15 milyonluk bir spor tesisi yaptık. Bu tesisimiz gençler arasında ciddi bir şekilde umut oldu. Alt yapıya önem veriyoruz ve alan taraması yapmak suretiyle 250 çocuğumuzu tespit ettik. Siirt’imiz profesyonel takımı olması durumunda gençlerimizde de umut ışığı olacaktır. Efendim sizlerden bu konuda ciddi anlamda destek bekliyoruz. Bizleri muhatap alarak bu toplantıyı gerçekleştirme konusunda imkan tanıdığınız için sizlere Siirt halkı adına çok teşekkür ediyorum. Dedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN