Siirt'te 30 Bin Öğrenci Sınava Giriyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünce il genelinde 30 bin öğrenci genel izleme sınavına tabi tutuluyor.

İl ve ilçeler 24,25 ve 26 Aralık’ta ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrenim gören 30 bin öğrenci genel izleme sınavına giriyor.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abbas Balcı, yaptığı açıklamada, bugün ilkokulda yaklaşık 7 bin öğrenciyi sınav yaptıklarını belirtti.

Yarın 13 bin ortaokul öğrencisi sınava gireceğini ve diğer gün 11 bin liselinin de sınava gireceğini ifade eden Balcı, şöyle konuştu:

‘’Burada bir izleme sınavı yapmayı planlıyoruz ve öğrencilerin şimdiye kadar edindiği kazanımlarını tespit etmeye çalışıyoruz. Amacımız öğrencileri birbirleriyle yarıştırmak değil. Birinci dönem bir sınav yapıyoruz, ikinci dönem bir sınav yapalım, ilk dönemdeki kazanım oranları tespit edeceğiz sonra ikinci dönem için önlerine bir hedef koyacağız okulların bu hedeflere ne kadar ulaştığını tespit edip buna göre önlemler alacağız. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak izleme sınavları yapmaktayız. Bugünkü sınavda da özel bir sınav yapıldı. Öğretmenlerin yeri değiştirildi, öğrenciler tek oturtuldu. Valiliğimiz himayelerinde 1 buçuk aylık çalışma sonucu bu sınavlar oluştu. Bu sınavlar ciddi emek verilerek hazırlanan sınavlar. Amacımız Siirt’te eğitim kalitesini arttırmaktır.’’  

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN