Siirt'te 4 Milyon Bütçeli Proje Onaylandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Milletvekili Osman Ören ve AK Parti İl Başkanı Ekrem Olğaç'ın girişimleriyle ''Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi'' projesi kabul edildi.

Milletvekili Ören, yaptığı açıklamada, Sanayi Bakanlığı SOGEP Destekleri Kapsamında DİKA aracılığıyla başvurusu gerçekleştirilen Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün ''Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi'' Projesinin desteklenmeye hak kazandığını belirtti.

Ören, şöyle konuştu:

''Sanayi Bakanımız Mustafa Varank ile yaptığımız görüşmede sözünü aldığımız 4 Milyon bütçeli, alanında bölgede örnek olacak proje ile ilimiz çok değerli bir yeşil alan, tarım müzesi, tarım kütüphanesi, cep sinema salonları ve halkımızın istifade edeceği sosyo kültürel tesislere sahip olacaktır. ‘’Siirt Tarım ve Ağaç Müzesi’’ tesisi ile; ilimizde doğa ve tarım sevgisinin arttırılması, dinlenme ve sosyal aktivite amaçlı yeni bir sosyal alan oluşturulması ve aynı zamanda ilimizde eğitime ve kültür turizmine de katkı sağlanması amaçlanıyor. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün merkezde bulunan 4500 m2 arazisinde yapılacak bu güzel ve önemli proje İlimize hayırlı olsun.Katkılarından dolayı il müdürümüz Ergün Demirhan ve ekibine teşekkür ediyoruz.''

Olğaç da Siirt'e hayırlı uğurlu olmasını diledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN