Siirt'te 4 Milyon Liralık 12 Proje Kabul Edildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Tarım ve Orman Müdürlüğünce GAP İdaresi Başkanlığına 3 milyon 745 bin liralık 12 proje kabul edidi.

2020 Yılı Tarımsal Eğitim ve Yayım GAP TEYAP desteklenmesi programı toplantısı Siirt'te yapıldı.

Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, ‘’Tarımsal Eğitim ve Yayım Projesi GAP TEYAP desteklenmesi programının amacı tarımsal kalkınmanın hızlanmasına katkı sağlamak bölgemizde sulamaya açılmış ve açılacak alanlar başta olmak üzere tarımsal eğitim yayım hizmet kalitesinin arttırılması ve bu hizmet açığının ileride nasıl kapatılacağını gösterilmesidir.’’ dedi.

İkinci destekleme programı tarımsal üretimin desteklenmesi programı olduğunu ifade eden Demirhan, ‘’Bu program ile kırsal alandaki insan-doğa fiziki finansal ve sosyal kaynakların korunmasını ve geliştirilmesini dikkate alarak tarımsal üretimin desteklenmesini tarımsal altyapının geliştirilmesini hayvancılık ve kırsal altyapının geliştirilmesini Tarımsal Araştırma projelerinin geliştirilmesi tarım ve tarım dışı gelir getirici faaliyetlerin desteklenmesi amaçlanmaktadır.’’ diye konuştu.

Program 9 ilde uygulanacağını kaydeden Demirhan, ‘’Projelerin başvuru tarihi 10 Şubat ve 20 Mart tarihleri arasındadır. Siirt geçen yıl bu projelere en çok katkı sağlayan illerin başında gelmekteydi geçen yıl GAP İdaresi başkanlığına 35 proje sunduk 3745000 değerinde 12 adet projemiz 2020 yılında uygulanmak üzere kabul edildi. Projelerde tarımsal alanda faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin ortak olması amaçlanmaktadır proje paylaşı olarak. Siirt İl Müdürlüğü takviye ettiği 20 kişilik proje birimi ile yüksek miktarda projeyi ilimize kazandırmayı amaçlıyoruz. GAP İdaresi ilan açılan tarımsal yatırımlar da en az 6 milyon Türk restoranında projenin kabulünü sağlayıp tarımsal alanda yatırım ve geliştirme sürecindeki projeleri ilimize kazandırmayı amaçlıyoruz.’' değerlendirmesinde bulundu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN