Siirt'te 5 PKK'lının Etkisiz Hale Getirildiği Operasyonda 1 Kişi Tutuklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Pervari ilçesi Herekol Dağı Avheye bölgesinde PKK'lı 5 mensubu etkisiz hale getirildiği operasyonda gözaltına alınan 1 kişi “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbarı çalışmalar sonucunda, Pervari İlçesi Herekol Dağı Avheye bölgesinde tespit edilen Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadı ile 29-30 Mayıs 2020 tarihlerinde icra edilen Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin BARAN 2020/61 operasyonunda beş (5) Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu etkisiz hale getirildi.

Etkisiz hale getirilen BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yapma şüphesi ile Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile gözaltına alınan şüphelilerden M.D., isimli şahıs çıkarıldığı mahkemece “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan “tutuklanarak” Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumuna teslim edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN