Siirt'te 8 Kişinin Yaşadığı Ev Çökmek Üzere

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te, evleri başlarına yıkılmak üzere olan 8 kişilik aile devlet yetkilileri ve yardımseverlerden yardım bekliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=NKivEEMGKpQ&feature=youtu.be

Barış Mahallesi Ebul Vefa Caddesi’nde damı çökmüş ve resmen harabe bir evde ikamet eden Yardım ailesi, evlerinin tamamen yıkılmasından korkuyor.Anne ve 7 çocuğu, yıkılmak üzere olan evde kalamayıp akrabalarında kalıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle evde kalmak istediklerini belirten aile sakinleri, yıkılma tehlikesi bulunan evde kalmaktan da korktuklarını dile getirdi.

Ev sakinlerinden Hüseyin Yardım (24), maddi durumlarının iyi olmadığını 6 kardeşine inşaatta çalışarak baktığını söyledi.

"Dün gece yağıştan sonra evlerinin dam kısmında çökme meydana gelerek hasar oluştuğunu belirten Yardım, ‘Her an evin tamamı çökebilir. Bu evde de yaşamaktan korkuyoruz yaşanılacak durumda da değil zaten, bu zor süreçte devlet yetkililerinden destek bekliyoruz.’’ dedi.

‘’Aileme destek için okulu bırakmak zorunda kaldım’’

16 yaşındaki Yahya Yardım ise ağabeyiyle birlikte evi geçindirmeye çalıştıklarını fakat bunun yeterli olmadığını belirterek, ‘’Ben ve ağabeyim evi geçindirmek için çalışıyoruz ama ne yazık ki bu da yeterli olmuyor Siirt koşullarında. Aileme destek olmak için okulu bırakmak zorunda kaldım. Şu anda fırında çalışıyorum. Ama okumak isterdim ben de herkes gibi. Dün gece uyurken bir sese uyandık ve damın bir bölümünün çöktüğünü gördük. Evin içinde kalmamız durumunda bu ev en fazla bir iki yağmur yağdıktan sonra yine yıkılır. İçerisini gördünüz zaten damdan sular damlıyor içerisi göl gibi olmuş. Zaten bunun korkusu ile yaşıyoruz. Bir iki gün sonra uyurken veya kardeşlerim içeride iken çökerse bu durum çok kötü sonuçlanır. Bizler buradan devlet yetkililerine sesleniyoruz sadece evimize bir el atmalarını istiyoruz.’’ diye konuştu.

Komşuları Eyüp Aybek de ailenin maddi durumunun hiç iyi olmadığını, devlet yetkilileri ve yardımseverlerin duruma acilen el atması gerektiğini kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN