Siirt'te 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlanıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Vali eşi Güney Hacıbektaşoğlu; “Hedefimiz, üreten ve eğitilmiş kadınların sayısını çoğaltmak, kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını daha da artırmaktır.”

Siirt Valiliği himayelerinde, Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünce, kadınlara yönelik etkinlik düzenlendi.

Siirt Belediyesi Kadın Yaşam Merkezinde düzenlenen programda, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ketem Sorumlusu Dr. Büşra Alp ve Siirt Barosundan Av. Tuğçe Şeyma Ekinci kadınlara yönelik bilgilendirici sunum yaptılar.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ketem Sorumlusu Dr. Büşra Alp, Kadın sağlığı ve yaşamı hakkında önemli bilgiler aktararak, meme kanseri ve rahim ağzı kanseri ile ilgili önleyici tedbirler hakkında bilgiler verdi.

Siirt Barosundan Av. Tuğçe Şeyma Ekinci de kadın hakları ve kadına yönelik şiddet ile ilgili önemli bilgiler aktardı. 

Günün anlam ve önemine ilişkin kadınlara hitap eden Vali ve Belediye Başkan Vekili Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, sözlerine Bitlis’te yaşanan helikopter kazasında şehit olan askerlere Allah'tan rahmet ve ailelerine de başsağlığı dileyerek başladı.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün tebrik eden Güney Hacıbektaşoğlu, “Kadın yeryüzünde merhametin, şefkatin, sevginin ve fedakârlığın sembolüdür. Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde en önemli paylardan biri de kadınlarımızındır. Günümüzde kadınlarımızın yaşadığı en büyük sorun, tüm toplumumuzu derinden etkileyen kadına yönelik şiddettir. Kadına yönelik şiddet ve baskı sadece ülkemizin değil, tüm dünya kadınlarının sorunudur. Bu bağlamda şiddetin her türlüsünü esefle kınıyor ve bu konuda toplumumuzu daha duyarlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Türk kadınının gerektiğinde ülke savunmasında da büyük kahramanlıklar göstererek destanlar yazdığını belirten Güney Hacıbektaşoğlu, “ Kundaktaki çocuklarının örtülerini mermilere saran Nene Hatunlar ve isimsiz Anadolu Kadınları, Milli Mücadelede cephede savaşan askerlere mermi taşımışlardır. Anadolu kadını, her türlü saygıyı hak ettiğini ifade etti.

Hedefimiz, üreten ve eğitilmiş kadınların sayısını çoğaltmak olduğunu kaydeden Güney Hacıbektaşoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

 “Milletimizin geleceği, yarınlarımızı inşa edecek nesillerimizi yetiştirecek olan kadınlarımızın daha iyi eğitim almasını sağlamak, toplumun her alanında hak ettiği saygıyı göstermek en asli görevlerimizdendir. Bu bakımdan, kadınlarımızın işgücüne katılım oranlarını arttırmalıyız. Onların eğitimlerinin önündeki engellerin kaldırılması, mesleki bilgi ve beceriye sahip olmaları ile ekonomik özgürlüğe kavuşmaları, ekonomideki yerlerinin güçlendirilmesi, kadın girişimcilerimizin teşvik edilmesi, daima temel önceliğimiz olmalıdır. Bu duygularla, sevginin, şefkatin ve hoşgörünün kaynağı olmuş kadınlarımızın, ‘Dünya Kadınlar Günü’ nü kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.”

Program sonunda Vali eşi Güney Hacıbektaşoğlu, programa iştirak eden kadınlara gün anısına çiçek takdim ederek, 8 Mart dünya günlerini kutladı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN