Siirt'te 9 Nüfuslu Aile Harabe Evde Yaşıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan 9 nüfuslu Suriyeli aile, Siirt'te harabe ve yıkılma tehlikesi bulunan evde hayata tutunmaya çalışıyor.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Siirt'e sığınan 9 nüfuslu Suriyeli aile, Kooperatif Mahallesi Abdullah Bağış Caddesi'nde derme çatma ve her an yıkılma tehlikesi bulunan iki göz odalı harabe evde yaşam mücadelesi veriyor.

Zor şartlarda hayatlarını idame ettiren Suriyeli aile, mübarek üç ayları idrak ettiğimiz manevi bir atmosferde hayırseverlerden gelecek yardımları bekliyor.

Ülkelerinde yaşanan savaştan dolayı geldikleri Siirt'te çok iyi karşılandıklarını ve halkın kendilerine çok iyi davrandığını ifade eden 7 yaşındaki Süreyya El Şiheb, babasının iş bulamadığı için ihtiyaçlarını karşılayamadığını ve oturdukları evin yıkılmak üzere olduğunu belirtti.

"Kaldığımız ev yıkılmak üzere olduğu için çok korkuyorum"

Şihebi, "Durumumuz hiç iyi değil, evimiz her an yıkılmak üzere ve sürekli yukardan aşağı taşlar düşüyor. Bu nedenle çok korkuyorum. Babam Suriye'de iken ziraat mühendisiydi ama şimdi iş bulamadığı ve çalışmadığı için ihtiyaçlarımızı alamıyor. Bizler, 7 kardeş olmakla beraber hepimiz de okul okuyoruz. İhtiyaçlarımızı hayırseverler getiriyor. Bazen bir elbise, bazen ayakkabı bazen de çorap getiriyorlar." diye konuştu.

"Suriye'de kalanların durumu bizden çok daha kötü"

Ülkesinde savaş çıkmadan önce devlet dairesinde ziraat mühendisi olarak çalıştığını ve Suriye'de bulunan akrabalarının can güvenliği nedeniyle kameraların karşısında konuşamayacağını ifade eden Abdulhadi El Şiheb, yaşadıkları sıkıntıyı şu şekilde anlattı:

"Yaklaşık 5 yıl önce ülkemizde yaşanan savaş nedeni ile Türkiye'ye sığındık. Şu anda Siirt'te yaşıyoruz. Sağ olsun Siirtliler bizleri bağrına bastı, ellerinden geldiğince yardımda bulundular. En büyük sıkıntım düzenli bir işimin olmaması, kendi ülkemde 20 yıl boyunca ziraat mühendisli yaptım. Ama burada iş bulamadığım için okul okuyan 7 çocuğuma bakmakta zorlanıyorum. Oturduğumuz ev, her an yıkılmak üzere ama Allah'a hamd ediyorum. Biz, hiç olmazsa sığınacak bir yer bulduk ya Suriye'de kalanlar. Onların durumu bizden de kötü." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN