Siirt'te 92 Adet Tarihi Eser Ele Geçirildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Emniyet Müdürlüğünce gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda, ki kişinin elinde satılmak üzere 92 adet tarihi eser bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Kültür ve Tabiat Varlıkları Kaçakçılığının Önlenmesi maksadıyla yapılan istihbarı çalışmalar esnasında elde edilen duyumda; Siirt ili merkezinde ikamet eden İ.K. ve M.K. isimli şahısların ellerinde tarihi eserler bulundurdukları ve satmak amacı ile müşteri arayışında oldukları bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Siirt ili Merkez ilçesi Paşa Oturağı Bölgesinde şüphelilerin suç unsuru malzemeler ile birlikte yakalanmalarını sağlamak maksadıyla icra edilen operasyon sonucu şüpheliler yakalanmış olup, adli makamlardan alınan arama kararına istinaden şüphelilerin üzerlerinde, kullandıkları araçta ve evlerinde yapılan aramalar sonucu; toplam (92) adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen çeşitli cins ve ebatlarda sikkeler, paralar, metal ve taş heykelcikler ve (2) adet cep telefonu ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, soruşturma işlemleri Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülecektir."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN