Siirt'te 961 Adet Bixi Fişeğini Satmak İçin Müşteri Arayışında Olan 2 Kişi Yakalandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Jandarma Komutanlığınca, 961 adet bixi fişeğini satmak için müşteri arayışında olan 2 kişi yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Siirt İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince Terör ve Suç Örgütlerinin Finans Kaynaklarının Kurutulması ve Silah ve Mühimmat Kaçakçılığının Önlenmesi maksadıyla yapılan istihbarı çalışmalar esnasında elde edilen duyumda; Siirt ili merkezinde ikamet eden Z.Y. isimli şahsın haksız kazanç elde etmek maksadıyla silah ve mühimmat kaçakçılığı yaptığı, şahsın elinde uzun namlulu silahlar ve bu silahlara ait mühimmatlar bulunduğu,  silah ve mühimmatları H.E.’nin evinde sakladığı ve satmak amacı ile müşteri arayışında olduğu bilgisi alınmıştır.

KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince 05 Ekim 2020 günü saat:15.00 sıralarında adli makamlardan alınan Arama ve El Koyma Kararına istinaden şüpheli Z.Y.’nin, H.E.’ye ait olan ve Siirt ili merkezinde bulunan ev ve eklentilerinde yapılan arama sonucu (691) adet 7.62x54 mm. çaplı PKM/PKMS (Bixi) fişeği ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili Siirt Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek şüpheliler hakkında soruşturma işlemlerine başlanılmış olup, soruşturma işlemleri Siirt Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde KOM Şube Müdürlüğünce yürütülecektir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN