SİİRT'TE ADAM ÖLDÜRMEK SUÇUNDAN ARANAN ZANLI YAKALANDI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in Pervari ilçesinde 27 Şubat 2020 günü bir kişinin ölümü ile sonuçlanan kavgada aranan zanlı yakalandı.

Arazi anlaşmazlığı nedeni ile çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu F.Ç isimli vatandaşı yüz ve karın bölgesinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan K.Ç adında ki zanlı jandarmanın 4 günlük arama sonunda yakalandı.

Zanlı,Pervari ilçesi Tosuntarla köyünde hayvan otlatma amacıyla kurulan çadırda suç aleti av tüfeği ile birlikte, 01 Mart 2020 günü yakalanarak, gözaltına alınmıştır.

Pervari cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma neticesinde, K.Ç adlı zanlı  çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderilniştir.

Siirt Valiliği yaptığı yazılı açıklamada şunlara ver verdi:

“Siirt ili Pervari ilçesi Köprüçay Köyü Kırgeçit mezrasında, 27 Şubat 2020 günü saat:10.45 sıralarında (F.Ç.) ve (K.Ç.) isimli şahıslar arasında arazi anlaşmazlığı nedeni ile çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi neticesinde, (K.Ç). İsimli şüpheli şahıs, (F.Ç.)’yi yüz ve karın bölgesinden ateşli silahla vurmak suretiyle öldürmüş ve olay yerinden kaçarak firar etmiştir.

Olayın öğrenilmesini müteakip derhal Siirt İl Jandarma Komutanlığından JİHA (Jandarma İnsansız Hava Aracı) desteğinde, (5) Jandarma Komando Timi (K.Ç.) isimli firari şüphelinin yakalanabilmesi ve çıkabilecek diğer olayları engellemek maksadıyla olay bölgesine görevlendirilmiştir.

Yapılan planlı ve titiz çalışmalar neticesinde, icra edilen operasyon ile firari şüpheli K.Ç. Pervari ilçesi Tosuntarla köyünde hayvan otlatma amacıyla kurulan çadırda suç aleti av tüfeği ile birlikte, 01 Mart 2020 günü saat:23.30 sıralarında yakalanarak, gözaltına alınmıştır.

Pervari Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan (K.Ç) adlı şüpheli şahıs, adli makamlarca tutuklanmıştır.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN