Siirt'te başarılı öğrencilere sürpriz hediye ve ücretsiz tıraş

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te karnelerinde başarı kaydeden çocuklara hayırseverler tarafından çeşitli hediyeler verildi, ücretsiz tıraş hizmeti sunuldu.

Şirvan ilçesinin Damlı köyünde vekil öğretmenlik yapan Yusuf Özüş’ün sosyal medyadan başlattığı "Sen de Bir Fidan Dik" projesi kapsamında Şehit Polis Hayrettin Şişman Ortaokulunda da okulu birinci olarak tamamlayan Mustafa Çakır’a bisiklet hediye edildi. Okul müdürü Abbas Balcı, öğrencilerin derslerinde daha başarılı olması adına bu tür hediyelerin anlamlı olduğunu ifade etti.
- Başarılı öğrencilere ayakkabı hediye edildi
Siirtli hayırsever genç, karnelerini alan çocuklara ayakkabı hediye etti. Siirt'te devlet korumasında yetişen Kadir Özdemir, Davut İlbaş İlkokulunda başarılı 40 öğrenciye karne hediyesi olarak ayakkabı hediye etti. Davut İlbaş İlkokulu müdürü Hayrettin İleri, yaptığı açıklamada, öğrencilerin bütün bir senenin emeğini aldığını söyledi. İlbaş, öğrencilerin hem karne heyecanı yaşadıklarını hem de kendilerine ayakkabı hediye edilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
- Başarı belgesi getiren öğrencilere ücretsiz tıraş hizmeti
Siirt’te erkek kuaförü Uğur Toprak, takdir veya teşekkür belgesi getiren öğrencilere ücretsiz tıraş hizmeti sundu.Kooperatif Mahallesi’nde kuaförlük yapan Uğur Toprak, dükkanının önüne astığı ilanla başarılı ilk ve ortaokul öğrencilerini bedava tıraş edeceğini duyurdu. Bunun üzerine takdir veya teşekkür belgesi alan öğrenciler, dükkanda yoğunluğa neden oldu. Toprak, dükkanda kuyruk oluşturan ve sıra bekleyen öğrencileri, pasta ve meyve suyu ikram ettikten sonra tıraş etti. Toprak, yaptığı açıklamada, öğrencileri mutlu etmek için her sene bu uygulamayı tekrarlayarak yaptıklarını kaydetti. Öğrencilerin her sene uygulamaya yoğun ilgi gösterdiğini belirten Toprak, “Siirt’teeğitime destek amaçlı başlattığımız kampanyada ders notları düşük olduğu için kampanyamızdan faydalanamayan öğrencilerin bir sonraki dönem teşekkür, takdir belgesi getirdiğini gördüm. Bir hafta sürecek kampanyada amacım, öğrencileri gelecek yıla motive ederek eğitime katkı sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.    
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN