Siirt'te Bazı Köylerde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Baykan ilçesinde 8 köy ve 1 mezrada İl jandarma komutanlığınca gerçekleştirilecek operasyonlar dolayısıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Valilikten yapılan açıklamada, “Baykan ilçe jandarma komutanlığı sorumluluk bölgesinde, bölücü terör örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesi, iş birlikçilerinin yakalanması,  bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak barınak ve depo alanlarının tahrip edilmesi amacıyla operasyon faliyetler icra edilecek.

Söz konusu vatandaşların can, mal güvenliği ve  güvenli seyahet etme hürriyetinin ortadan kalkacağı  değerlendirildiğinden kamu duzeni; suç işlenmesinin onlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; “5442 sayılı İl İdaresi Kanun’un  11/A  ve 11 /C maddeleri gereğince, 12 Aralık  2019 günü saat: 06.00'dan itibaren Baykan  ilçesine bağlı Meşelik, Ardıçdalı,  Ormanpınar, Çamtaşı, Yeşilcevre, Çukurtaş, Eğri Mezrası, Çukurca köyü ve Aydınlar köyü yeri ile sınırlı olmak üzere ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. " denildi.

"Yasağın bitim süresi ayrıca bildirilecek"

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN