'Siirt'te Denetimler Yeterli Değil, Yeterli Olmuş Olsaydı Vaka Sayısı Artmazdı'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Artı Siirt Haber Ajansı olarak vatandaşa, maskesiz sokağa çıkmanın yasak olduğu Siirt’te yeteri kadar önlem alınıp alınmadığını ve vatandaşların yasaklara uyup uymadığını sorduk.

Vatandaşlar, denetimlerin daha fazla yapılmasını isterken, sokağa maskesiz çıkan vatandaşların da bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.

Merkezi 135 bin gibi bir nüfusa sahip Siirt’te vaka sayısının oldukça yüksek olduğunu dile getiren Beklin, “Siirtlilerden tek isteğimiz, maske takalım, kurallara uyalım. Bunu sadece kendi sağlığınız için yapalım. Çin, ABD gibi olmayalım ve en kısa zamanda bu hastalığı atlatalım. Siirt’te denetimler yeterli değil, eğer yeterli olmuş olsaydı ve yetkililer biraz daha dikkat etmiş olsaydı vaka sayısı bu kadar atmazdı. Umarım yakında sokağa çıkma yasağı olmaz. Çünkü olan esnafa, garibana oluyor. Emniyet, Valilik biraz daha denetimleri sıkılaştırması gerekiyor, bu yapılarsa vaka sayısının düzeleceğine inanıyorum. Siirt’te de yetkililer vaka sayısında halkı bilgilendirirlerse insanlar daha dikkatli davranacaklardır. Belki korkar ve daha duyarlı davranırlar, çünkü insanlarımız çok bilinçsiz. Şu anda bakıyorum da her yer güllük gülistanlık, her gün bayram havası, herkes iç içe ve sosyal mesafe yok.” diye konuştu.

"Sanki ölümler hiç yaşanmamış gibi normal hayatımıza döndük"

İnsanların maske takma noktasında çok duyarsız olduğunu dile getiren Cigerhun Yıldırım, “Sokağa çıkanların yarısından fazlasında maske yok. Ne olacak? Sokağa çıkma yasağı gelecek ki akıllanacağız. Siirt’te denetim çok yetersiz, yapılan denetimlerde de ceza kesilmesinden dolayı şikâyetçiyiz. Şu anda 18 yaş altı ve yaşlılarımız sokağa çıkma yasakları kalktıktan sonra dışarı çıkmaya başladı. Kahvehanelerde sosyal mesafe kuralına uyulmuyor. Sanki ölümler hiç yaşanmamış gibi normal hayatımıza döndük. Denetimlerin arttırılmasını istiyoruz, çünkü bizim sağlığımız her şeyden önemli.” şeklinde konuştu.

"Maddi imkânım olmadığı için maske takmıyorum"

Maddi imkânsızlıktan ötürü maske takmadığını belirten vatandaşlardan Orhan Ay, "Maaş alamazken nasıl maske alalım. Çalıştığımız yerde günlük maskeyi 20 sefer değiştirmemiz gerekiyor. Maddi imkânım olmadığı için maske takamıyorum.” diyerek kendini savundu.

"Yetkililer gerekli tedbirleri alıyor ama vatandaş duyarsız"

Yetkililerin gerekli tedbirleri aldığını ancak vatandaşların duyarsız olduğu için vaka sayılarının giderek arttığını kaydeden Muhammed Kaçmaz, “Eminim ki sosyal mesafe kuralına uyar ve maske takarsak bir ay içinde bu sorun çözülür. Öncelikle halkımızda bir düşüncesizlik var, insanlar kendini düşünmediği gibi karşısındakini de düşünmüyor. Maske takmayan biri hapşırdığında başka insanlara bulaştırıyor. Ne olmuş oluyor? Hastalığı bulaştırdığı insanların günahını almış oluyor. Bizde maske takma konusunda zorlanıyoruz, sıcaklardan dolayı ağzımız, yüzümüz terliyor ama mecburen takıyoruz. Belki yeterince üzerinde durulmuyor ama ceza kesiliyor. Geçenlerde bir polis, maske takmayan bir vatandaşa dur ihtarı yaptı fakat o vatandaş kaçtı. Vatandaş olarak birbirimize anlayış göstermek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

"Gerekli yaptırımlar uygulanmış olsaydı vaka sayıları bu kadar artış olmazdı"

Yetkililerin gerekli yaptırımları uygulamadığı için vaka sayılarında ciddi bir artış olduğunu ifade eden Sabri Taş, “Maske takmayan ve bu şekilde davranan insanlar vatandaşların hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini düşünüyorum. En fazla vaka sayısının olduğu şehirler gurubunda bulunuyoruz. Vaka sayılarındaki artış, bu halkın ne kadar bilinçsiz olduğunu gösteriyor.” dedi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN