SİİRT'TE 'DOLAR YÜKSELİYOR' DEDİĞİ İÇİN TUTUKLANMIŞTI

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Ekonomideki gidişatla ilgili yorum yaptığı için 20 gün tutuklu kalan Siirt eski İl Genel Meclis üyesi İdris İlhan, "Belki tutuklanırım ama yine söyleyeyim. Ekonomi berbat durumda, kötü durumdayız" dedi.

Ekonomideki gidişatla ilgili geçen yıl sosyal medya hesabından “Dolar çıktığı için batmıyoruz, battığımız için dolar yükseliyor. Dolar 7.15" yazdığı için bir süre tutuklu kalan Siirt eski İl Genel Meclis üyesi İdris İlhan, “Belki tutuklanırım ama yine söyleyeyim, ekonomi berbat durumda, kötü durumdayız” dedi.

'İNSANLARI KORKUTMAYA YÖNELİK'

Paylaşımı nedeniyle 26 Eylül 2018 tarihinde “Sermaye Piyasası Kanunu’na muhalefet” ettiği suçlamasıyla tutuklanan İlhan, avukatların yaptığı itiraz üzerine 20 gün sonra serbest bırakıldı, ardında hakkında açılan davada beraat etti.

İlhan, “Dünyanın en saçma yöntemiyle tutuklandım, oluşturulan havayla ifade özgürlüğünün önüne geçilmeye çalışıldığını belirtti. Yanlışları eleştirmeye devam edeceğini kaydeden İlhan, havuz medyasının ekonomiyle ilgili değerlendirmelere dair ceza kanununda değişiklik yapılacağına ilişkin haberlere de, “Bu haberin amacı da bir daha kimse yoksulluk var demesin, uzayda villalarımız var desin istiyorlar. İnsanları susturmak amaçlı bunları yazıyorlar. Ülke şahlanıyor desinler, istiyorlar, insanları korkutmaya yönelik yazılardır bunlar" diyerek tepki gösterdi.  

'GİZLENMEK İSTENİYOR'

Bir vatandaş olarak ülke ekonomisini değerlendirme hakkına sahip olduğunu dile getiren İlhan, "İnsanlar kahveye gidiyor konuşuyorlar. Ne yapsınlar, susup bir birlerinin yüzüne anlamsız mı baksınlar? Bugün İstanbul Fatih'te dört insan yoksulluktan intihar etmiş. Bunun sorumlarını eleştirmesinler mi? Nedenlerini sorgulamasınlar mı? Gerçekleri konuşmak neden suç oluyor? Çünkü bu ülkede gerçekler gizlenmek isteniyor. Umarım bir an önce demokrasiye geçilir ve düşüncelerimizi daha özgür ifade edebiliriz" diye konuştu.

'KÖTÜ DURUMDAYIZ'

Ekonominin geçen yıldan bu yana düzelmediğini ve gittikçe kötüye gittiğini ifade etti. Kirasını ödemede ve bebeğine mama almada zorluk çektiğini anlatan İlhan, "Eskiden memurlar, bu ülkenin aynasıydı. Bakın bir memur gösterin, borçsuz olsun. Ayda binlerce lira maaş alan vekiller, Meclis lokantasında üç beş TL'ye yemek yiyerek halkın ne çektiğini anlayamaz. Halkı halk anlar. Üretici, 900 gramlık bebek mamasına gizli zam yaparak 800 grama indiriyor. İnsanlar bebeklerini iyi besleyemiyor. Belki yine tutuklanırım ama yine söyleyeyim ekonomi berbat durumda, kötü durumdayız" diye belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN