Siirt'te Dondurucu Soğukta Asfalt Çalışması, Vatandaş İsyan Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Yetkililere onarımı için defalarca bildirimde bulunulduğunu savunan çevredeki vatandaşlar, Siirt-Aydınlar karayolunun eksi 8 derecedeki soğuk havada asfaltlanmasına tepki gösterdiler.

https://www.youtube.com/watch?v=4LBodwBmRZY


Dün öğle saatlerinde başlayan sıcak asfaltlama çalışmasını gören kimi vatandaşlar çalışanlara tepki göstererek, yaz mevsiminde değil de kış ortasında yolun asfaltlanmasına bir anlam veremediler.

İki yıldır tüm taleplerine rağmen yapılmayan yolun, yağışın en fazla olduğu dönemde asfaltlanmasına tanık olan vatandaşlar, "Bu hava asfaltlama yapmak için müsait mi? Bu çalışma burada bulunan esnafın ve vatandaşın gözünü boyamak için yapılmaktadır. Değilse, düpedüz iş bilmezliktir. İkisi de birbirinden kötü. Bir süre sonra asfalt bozulacak. Bu asfaltın maliyeti yine bizim cebimizden çıkacak." diyerek tepkilerini dile getirdi.

"Bu yapılan iş vatandaşın gözünü boyamak değil de nedir?"

Defalarca bu yolun onarılması için yetkililerden talepte bulunmalarına rağmen sürekli oyalandıklarını ifade eden Salih Çetin, çukurlarla dolu yoldan çektikleri sıkıntıyı şu şekilde anlattı:

"Yaklaşık iki yıldır burası köstebek yuvasına dönmüş durumdaydı. Yazın tozdan geçilmiyor, pencereleri dahi açamıyorduk. Kışın ise yağan en ufak bir yağmurda, yağmur evimden içeri giriyordu. Yol köstebek yuvasına dönmesine rağmen bir türlü yapmıyorlardı. Defalarca bu yolun onarılması için yetkililere söyledik. Sosyal medya üzerinden şikâyetimizi dile getirdik. Geçen günlerde Vali Bey de buraya geldi. 'Böyle bir sorunumuz var, lütfen siz ilgilenin.' dedik.  'Tamam' dedi ama yine de ortada bir şey yok." ifadelerini kullandı.

"Eksi 10 derece soğukta asfalt mı yapılır?

Soğuk ve yağışlı havanın devam edeceğinin bilindiği ve yapılan bu asfaltın tutmayacağı kesin olduğu halde neden asfalt yapıldığını sorgulayan Çetin, çalışmanın göz boyamaktan öteye geçmeyeceğini kaydetti.

Çetin, "Şimdi eksi 10 derece soğukta gelip asfalt yapıyorlar. Böyle iş mi olur? Bu esnaf ve vatandaşın gözünü boyamak değil de nedir, asfalt nasıl yeri tutacak, sizce tutar mı? Geçen yaz 30 santim kazdılar ama kaç santim asfalt döktüler? 5 santim… siz de görüyorsunuz 5 santim ya var ya da yok. Yama yapıyorlar, bu bir göz boyamasıdır." dedi.

"Karayolları bir yıl içerisinde 4 kez bu asfaltı bozdu ama bir türlü yapamadı"

Çevredeki esnaflardan Bayram Toraman, "Karayolları bir yıl içerisinde 4 kez bu asfaltı bozdu ama bir türlü yapamadı. Bu yolun sürekli kapanması bizim zararımıza… Ben burada esnafım, yol kapandığında köylüler iş yerime gelemiyor ben de eşyamı satamıyorum. Yapacaklarsa tam yapsınlar yâda hiç yapmasınlar." diye yaşanan duruma tepki gösterdi.

"Bir esnaf olarak çok mağduruz"

Siirt-Aydınlar karayolunun sürekli çukurlu olduğunu ve bir türlü yapılamadığını dile getiren fırıncı Ahmet İlhan, çalışmalardan dolayı işlerinin aksadığını kaydetti.

İlhan, "Yol çukurlu olduğu için şoförler geçmek istemiyordu. Vergimizi ödediğimiz halde neden hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz? 158'i ve Karayollarını, yolun onarılması için defalarca aradım ama kimse ilgilenmedi. Ama şimdi eksi 8 derecede asfalt yapılıyor ve 'Biz esnafı memnun etmeye çalışıyoruz.' Diyorlar, hâlbuki böyle bir şey yoktur. Bu yapılan sadece bir göz boyamasıdır. Yarın yapılan bu asfalt kesinlikle sökülecek." şeklinde konuştu.

Çevredeki vatandaşların dile getirdikleri şikayetler konusunda Siirt Karayolları 94. Şube Şefliğinin aranarak konuya ilişkin bilgi istendiği ancak Karayollarından herhangi bir açıklama yapılmadığı öğrenildi

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN