Siirt'te Dünya Yürüyüş Günü

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında yürüyüş yapıldı.
Sağlık Müdürlüğü binası önünde açıklamada bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Erol Emre Ömür, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.
Fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılmaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olduğunu belirten Ömür, "Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen faktörü olarak belirlenmiştir." dedi.
Ömür, "Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika, 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır." diye konuştu.
Açıklamanın ardından, İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yöneticileri, personelleri ve öğrenciler, Sağlık Müdürlüğü hizmet binası önünden başlayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na oradan da 2. No'lu sahaya kadar yürüdü.
Etkinlik, burada yapılan egzersizlerle sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN