Siirt'te El Yapımı Patlayıcı İmha Edildi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Siirt il Jandarma Komutanlığının PKK’ya karşı başlatılan operasyon sonucu Pervari İlçesine bağlı Doğan Köyü kırsalında 2 adet  el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Ele geçirilen patlayıcılar Patlayıcı Madde İmha Timi , METİ Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından olay yerinde imha edildi.

Siirt valiliğinden yapılan açıklamada:

Siirt ili, Pervari İlçesine bağlı Doğan Köyü kırsalında, Siirt il Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen operasyon kapsamında, 13 Mayıs 2020 günü Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yola tuzaklanmış 10 ve 20’şer kilogramlık birbirine irtibatlı, uzaktan komutalı ve hareket sensörlü (2) EYP ( El Yapımı Patlayıcı ) bulunarak, PAMİT ( Patlayıcı Madde İmha Timi ) ve METİ (Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi) Timlerince kontrollü olarak yerinde imha edilmiştir.

Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.” 

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN