Siirt'te Gezilecek Yerler

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler konusunda tarih sevenlerin buluşma noktasıdır. Siirt'te gezilecek yerler sizi kısa bir tarih turuna çıkaracaktır.

Turistik gezi anlamında daha çok el değmemiş doğası ve inanç turizmi ile bilinen Siirt gezilecek yerler arasında üç dil ile şirin bir il olduğu söylenebilir. Doğu Anadolu bölgesinin gezilecek en güzel yerlerinden bazıları burada bulunmaktadır.
Siirt Gezi Rehberi ve Gezilecek Yerler
Şehir merkezi eski izleri bir kaç eser ile taşımaktadır. Bunlar arasında Ulu Cami, ve saat kulesi yıllara meydan okumaktadır. Botan nehrinin çevrelediği Siirt'te gezilecek yerler arasında evliyalar diyarı Tillo ilçesi şehir merkezine 30 km uzaklıktadır. Baykan ilçesi sınırlarında yer alan Veysel Karani Hz Türbesi yıl içerisinde binlerce turisti ağırlamaktadır.
Siirt'te Gezilecek Yerler Neresidir
Delikli taş, Kale Tabiat Parkı, Hamalar, Botan nehri kıyısında yer alan mesire alanları, Siirt çevresinde yer alan kiliseler ve eski yerleşim yerlerindeki mimari Siirt'te gezilecek yerler arasında yer almalıdır. Siirt'e yolu düşecekler için gezilecek daha pek çok yer vardır. Bunlar arasında İlçelerdeki manastır ve medreseler Şehrin içerisinde yer alan evliya ve alimlerin türbeleri Yaz mevsiminde eşsiz bir güzelliğe sahip bağ ve bahçeler Şehrin girişindeki Kezer Çayı Siirt Gezi rehberi ile bu güzellikler ile birlikte daha pek çok güzelliği bulabilirsiniz.
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN