Siirt'te Gösteri ve Yürüyüşler 30 Gün Süreyle Yasaklandı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Valiliği, gösteri ve yürüyüşlerin 30 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"

Çin Halk Cumhuriyetinde ortaya çıkan Coronavirüs (COVİD-19) salgını tüm dünya için halk sağlığı tehdidi oluşturmaktadır. Salgının ülkemizde yayılmasının önüne geçmek amacıyla gereken tedbirler ilgili resmi kurumlarca ivedi bir şekilde alınmaktadır. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Coronavirüs Bilim Kurulunun mezkûr hastalığın ülkemizde yayılımının önlenmesine dair tavsiye kararları almıştır.

TBMM’nin 4 Haziran 2020 tarihli oturumunda görüşülen ve Anayasanın 84. Maddesine göre CHP İstanbul Milletvekili Kadri Enis BERBEROĞLU, HDP Diyarbakır Milletvekili Musa FARİSOĞLU ve HDP Hakkâri Milletvekili Leyla GÜVEN hakkında kesin hüküm giydiklerine dair mahkeme kararına istinaden milletvekilliklerinin düşürülmesi ve neticesinde tutuklanarak cezaevine gönderilmesi kararı alınmıştır.

HDP Genel Merkezince alınan kararla, milletvekilleri Leyla GÜVEN ve Musa FARİSOĞULLARI’nın 04 Haziran 2020 tarihinde milletvekilliklerinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla “Demokratik Mücadele Programı” adı altında 07 Haziran 2020 tarihinde başlatılan, (5) aşamadan oluşan ve 1 Eylül Dünya Barış Günü sona ermesi planlanan eylem/etkinliklerin düzenleneceği öğrenilmiştir.

Bu kapsamda; HDP tarafından planlanan eylem/etkinliklerin provoke edilerek toplumsal olaylara dönüşme riskinin yüksek olduğu, ayrıca ülkemizde de binlerce vatandaşımızın hastalanmasına ve vefat etmesine sebep olan KORONAVİRÜS salgınının planlanan bu eylem/etkinlikler nedeni ile başka kişilere de bulaşma riski taşıdığı değerlendirildiğinden, söz konusu eylem ve etkinliklere katılımcı şahıslar ile vatandaşlarımız veya kolluk kuvvetleri arasında istenmeyen olayların meydana gelebileceği sosyal mesafe kuralının ihlal edilebileceği ve bu sebeple enfekte olan insan sayısının artabileceği, kamu sağlığı ve düzeninin tehlikeye düşebileceği öngörülmektedir.

Ayrıca; PKK/KCK terör örgütü ile diğer terör örgütlerinin hareket kabiliyetinin ve eylem yapma özelliklerinin daralması üzerine, yaz aylarının gelmesi ve havaların ısınmasıyla birlikte terör örgütü elemanları/sempatizanları tarafından korsan gösteri yapılabileceği, yasal olarak başlayacak toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması vb. etkinliklerin, terör örgütlerine müzahir kitlelerce/provokatörlerce amacından saptırılarak, kamuoyuna karşı güç gösterisi, sempatizanlarına karşı ise gövde gösterisi şeklinde yansıtarak terör örgütlerine eleman kazandırmak amacıyla terör örgütü propagandasına dönüşebileceği, halkı kışkırtmak ve toplumsal çatışma meydana getirmek amacıyla güvenlik güçleri ile vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmeyi amaçlayan yasadışı eylemleri gerçekleştirmek suretiyle Türkiye ve uluslararası kamuoyunda ülkemizin güvensiz bir ülke olduğu izlenimi yaratılarak ülkemizin itibarının zedelenmek istenilebileceği değerlendirilmektedir.
İlimizde milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliğinin korunması, dünya genelinde salgın olarak yayılan virüsün toplum geneline yayılmasının önüne geçilebilmesi, suç işlenmesinin önlenmesi, olası yağma ve infial yaratabilecek olayların önüne geçilebilmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin korunması amacıyla Mülki Amirliklerin uygun göreceği etkinlikler hariç olmak üzere; miting, kapalı ve açık yer toplantıları ile gösteri yürüyüşleri, basın açıklaması, çadır kurma, stant açma, oturma eylemi, imza kampanyası, anma töreni vb. türdeki eylem ve etkinlikler ile 2559 sayılı Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu Ek-1 maddesi kapsamındaki oyun, temsil ve çeşitli şekillerdeki gösteri ve etkinliklerin, ticari kimliği bulunan özel hukuk tüzel kişiliklerinin ticari faaliyetleri hariç olmak üzere el ilanı dağıtılmasının, pankart/afiş asılmasının, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddenin (a) ve (c) bentleri ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. ve 19. maddelerine istinaden Siirt İl sınırları içerisinde (il merkezi, ilçeler ve jandarma sorumluluk bölgeleri dâhil) 24.07.2020-22.08.2020 tarihleri arasında (30) gün süre ile YASAKLANMASINI,

Gerçekleştirilmesi muhtemel izinli ve izinsiz her türlü toplantı ve etkinliğin 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11. maddesi (c) bendine istinaden huzur ve güven ortamını bozmaya teşebbüs edecek şahıslar ile işlenmesi muhtemel suçların tespitine yönelik izletilmesini ve teknik ses alma cihazları, fotoğraf ve video kayıt makineleri gibi araçlarla kayıt altına alınacaktır."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN