Siirt'te Korkutan Olay

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Eski Siirt olarak adlandırılan ve birçok tarihi evleri içinde barındıran İnönü ile Ulus mahallelerinde, boş bir arsada ortaya çıkan kuyu, mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Siirt'te uzun bir aradan sonra etkili olan kar yağışının ardından karların erimesiyle birlikte Eski Siirt olarak adlandırılan ve tarihi eski yapıları içinde barındıran İnönü ile Ulus Mahallesinin bazı noktaları ve yıkılan eski binaların boş arsalarında kuyular ortaya çıkmaya başladı.

2 metrekare genişliği ve yaklaşık 1,5 metreyi bulan kuyulardan endişe duyan mahalle sakinleri, Siirt'in eski yerleşim yerlerinden olan bu mahallede, şimdilik sadece bir yerde kuyunun gözüktüğünü ama her iki mahallede de kuyuların belirginleşmeye başladığını bu nedenle kimsenin de zarar görmemesi için yetkililerin önlem almasını istediler.

Oturdukları mahallenin Siirt'in en eski yerleşim yeri olmasından dolayı yerin altında birçok tünel ve kanalın bulunduğuna dikkat çeken mahalle sakinlerinden Fehmi Toprak, yeraltında ikinci bir şehrin daha olduğunu, yağan karın ardından bir kuyunun ortaya çıktığını ve bunun da kendilerini endişelendirdiğini kaydetti.

"Yapılacak çalışmalarla bütün tarih ortaya çıkarılabilir"

Toprak, "Şu anda kuyunun ortaya çıktığı yer, Ulus ve İnönü mahallelerinin kesiştiği yer oluyor, burada birçok mahalle iç içe girmiş durumdadır. Bulunduğumuz mahalle Siirt'in eski tarihini içinde barındırıyor. Görüldüğü üzere, tarihi birçok bina, çocukların üzerine çökmesin, diye yıktırıldı ve yağan karın ardından bu kuyu ortaya çıktı. Kuyunun içini kazdığınız zaman tarihi taşları görürsünüz. Buranın tarihi çok eski olduğu için bir kazı çalışması yapılması durumunda birbirine bağlı tünellerle karşılaşırsınız. Yerin altından giden su kanalları Cumhuriyet Camii, Ulu Camii ve Ülkü Camii'ne kadar ulaşıyor. Yapılacak bir çalışmayla bütün tarih ortaya çıkarılabilir." dedi.

"Etkili olan kar yağışının ardından kuyu ortaya çıktı"

Toprak, "Ben 30 yıldan bu yana bu mahallede oturuyorum. Boş arsada ortaya çıkan kuyunun yıkılan eski bir hamama ait olduğunu biliyorum ama bu sene etkili olan kar yağışının ardından bu kuyu ortaya çıktı. Böyle bir şeye ilk defa şahit oluyorum. Şimdi çocuklar sürekli buralarda top oyun oynuyor, yaşlılarımız, gençlerimiz buradan geçiyor. Bu nedenle yetkililerin ortaya çıkan bu kuyuyla ilgilenmesini ve gelip kapatmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu

"Kimsenin zarar görmemesi için önlem alınması lazım"

Uzun yıllardır bu mahallede oturduğunu belirten Ali Siper, "Buradaki boş arsada eskiden hamam vardı. Hamamın 40 yıl önce yıkılması nedeniyle arsa bu şekilde boş kalmıştı ama daha sonra etkili olan kar yağışının ardından bu kuyu ortaya çıktı. Çocuklar genelde burada top oynuyorlar. Bu kuyunun içine bir çocuğun düşmesi iyi olmaz. Yetkililerden ricamın gelip bu kuyuyu incelesinler. Ya da kapatsınlar." ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN