Siirt'te Koronavirüs Aşılaması Devam Ediyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı a kuruluşlarında kalan vatandaşlar ile personele ilk doz CoronaVac aşısının uygulanmasına başlandı.

https://www.youtube.com/watch?v=hDoYeEt9-vw&feature=youtu.be

Coronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenen "Covid-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi"ne göre, 14 Ocak Perşembe ülke genelinde sağlık çalışanları ile başlatılan aşılama çalışmaları hızla devam ediyor.

Sağlık çalışanlarının ilk doz aşılarının tamamlanma aşamasına gelmesiyle programın 1. aşamasının 2. adımı bugün itibarıyla başladı.

Bu kapsamda Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım merkezleri ve korumaevleri gibi kuruluşlarda kalan kişiler ve personele Sinovac firması tarafından üretilen CoronaVac aşısının ilk dozu yapılıyor.

Mimoza yaşam evi sakinleri aşılarını oldu

Aşılama programı kapsamında Siirt Engelsiz yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nin yaşlı sakinleri ve çalışanları da ilk doz aşılarını oldu.
Uzun süredir yeni tip Coronavirüse (Covid-19) karşı ziyaretçi yasağından "sabit vardiyalı" çalışma sistemine kadar pek çok önlemin uygulandığı bakım evinde aşılama çalışmaları maske, mesafe ve hijyen kurallarına uygun şekilde, kişilerin ateş ölçümlerinin yapılmasının ardından "aşılama odası"nda gerçekleştiriliyor.

Sağlık Bakanlığının belirlediği önlemler çerçevesinde soğuk zincir korunarak kuruluşlara ulaştırılan aşılar, doktor gözetiminde hemşirelerce yapılıyor.

3 bin 500 sağlık çalışanının 2 bini aşılandı

Siirt il Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube sorumlusu ve Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Huriye Akça, “ilimizde sağlık çalışanlarından sonra ikinci aşama olan yaşlı ve bakım evi aşılamasına bu gün Merkez Toplum Sağlığı çalışanlarının aşılamasına geçmiş bulunmaktayız. 3 bin 500 sağlık çalışanının 2 bini aşılanmış durumdadır ve halen de aşılamalar devam etmektedir. Sağlık çalışanlarında aşı sonrası istenmeyen bir yan etki şimdiye kadar rapor edilmedi.” ifadelerini kullandı.

Pandemi için elimizdeki en etkili silah bu aşı uygulaması olacak
Salgının sonlanabilmesi için bir halk sağlığı uzmanı olarak aşıyı kendine de uyguladığını ifade eden Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Huriye Akça, halkın da bu aşıyı uygulamaları için öneride bulundu.

Toplumda aşı ile ilgili bazı kafa karışıklıkları veya soru işaretleri olabileceğine dikkat çeken Akça, “ Bu aşı bakanlığın plan ve programı çerçevesinde bütün topluma yayılacak şekilde uygulanacak ve her kes sırası geldiğinde aşı olacak. Yapılan bu aşı İnaktif bir virüs aşısıdır, yıllardır uygulanan çocukluk çağı genişletilmiş bağışıklık programı çerçevesinde uygulanan aşılarımıza benzer şekilde üretilmiş bir aşıdır. Zaten faz 3 çalışmaları sona erdi ve ülkemizde uygulanmaya devam etmektedir. Halkın bu aşı ile ilgili bir çekincelerinin olmamasını istiyoruz. Salgınla mücadelede bireylerin ve toplumun belli bir kısmının aşılanmasının yeterli olmayacağı kesindir. Toplumun tamamı aşı olması gerekiyor ki bu salgınla mücadele de yol alabilelim.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN