Siirt'te Mercimek Hasadı Başladı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt, Kırmızı Mercimek Üretiminde Türkiye de ilk Beşte. Yaklaşık 70 bin dönüm alanda mercimek ekimi yapılan ilimizde mercimek hasadı başladı. Siirt Tarım il müdürü Ergün Demirhan, müdürlük idarecileri, Kurtalan ilçe müdürü ve teknik elemanlar mercimek hasadı başlayan arazileri ve çiftçileri ziyaret ettiler.

İl müdürü Ergün DEMİRHAN konu ile ilgili yaptığı açıklamada;

‘’Türkiye de 310 bin ton kırmızı mercimek üretimi yapılmaktadır. Siirt kırmızı mercimek üretiminde 2019 yılı itibariye 70 bin dönüm ekili alan ve 9000 ton üretimi ile Türkiye de ilk 5 te yer almaktadır. Bu yıl % 20’nin üzerinde rekolte artışı beklenmekteyiz. Türkiye mercimek ihtiyacı her yıl artmaktadır. Bakanlığımız önümüzdeki yıllarda kırmızı mercimek üretiminin artmasını hedeflemektedir. Mercimek ekimine dekar başına 76 tl destekleme verilmektedir. 50 dekar üzerine 40 tl toprak analiz desteği verilmektedir. Önemli bir mercimek üreticisi olan ilimizde önümüzdeki yıllarda ekim alanında ve verimde önemli artışlar beklemekteyiz.’’dedi.

Mercimek üreticisi Hayran LALE, mercimek hasadında Tarım il müdürlüğü yetkililerini yanlarında görmekten mutlu olduklarını, önceki yıllara nazaran daha yüksek mercimek verimi beklediklerini belirtti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN