Siirt'te ''Milli Eğitim Kriz Masası'' Oluşturdu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce, çalışmalarının koordinasyonlu yürütülmesi için milli eğitim kriz masası oluşturuldu.

İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordinasyonlu olarak dezenfektanlar tüm okullara ve ilçe müdürlüklerine dağıtımı yapıldı.

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde solunum yollarına enfeksiyonları ve küresel ölçekteki virüs (koronavirüsü) tehditlerine karşı okullardaki hijyen çalışmaları bir program çerçevesinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilerek, dezenfekte çalışmalarının devam edildiği belirtildi.

Ek olarak Covid-19 la mücadele kapsamında Meslek liselerinde ve Siirt Bilim Sanat Merkezinde, sağlık çalışanları için koruyucu maskeler imal edilmektedir. Bir başka çalışma ise 65 yaş üstü ve maddi durumu yetersiz vatandaşlarımız için yardım kolileri hazırlandı.

Siirt Valiliği koordinasyonunda dağıtımları gerçekleştiriliyor.

Gönüllü öğretmenler tarafından “Vefa Destek Ekipleri” oluşturulmuş ve ihtiyaç sahiplerine yardımlar ulaştırıldı.

Millli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan uzaktan eğitim çalışmalarına ek olarak öğrencilere evdeki eğitimlerine destek veriliyor.

Öğretmenlerin öğrencileriyle watshapp grupları oluşturulması için gerekli çalışmalar yapılmış ve video konferanslar ile öğrencilere öğretmenleri tarafından destekler veriliyor.

Ayrıca öğrencilerin ev ödevi verilmesi için öğretmen grupları oluşturuldu.

1. sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik hazırlanan sorular öğrencilere eş zamanlı olarak haftalık ev ödevi kitapçıkları olarak Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü web sitesinden, sosyal medyadan, eba ve watshapp üzerinden gelecek haftadan başlamak üzere yayınlanacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN