Siirt'te modern bir kütüphane hizmete girdi

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te öğrencilerin okuma ve araştırma kültürünü arttıracak modern bir kütüphane hizmete girdi.

Geçen yıl Siirt merkez Kezer Yerleşkesinde eğitim-öğretim hayatına başlayan Necip Fazıl Kısakürek İlk ve Ortaokulu kısa zamanda yaptığı proje ve eğitsel faaliyetlerle adından söz ettirmeyi başardı.

Son olarak Siirt Vakfı, Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Genç Kızılay ortak girişimiyle hazırlanan kütüphanenin açılışı yapıldı.

Açılışa, Şirvan Kaymakamı Memiş İnan, İl Emniyet Müdürü Saruhan Kızılay, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Güneş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Siirt Vakfı Siirt Şube Başkanı Nevzat Amcalar, Siirt Kızılay Şube Başkanı Nihat Altunç ve diğer davetliler katıldı.

Okul Müdürü Yunus Toprak açılış öncesi yaptığı açıklamada, bu proje için yaklaşık 6 aylık hummalı bir çalışmaya başladıklarını söyledi.

Üniversite öğrenci gruplarıyla yaptıkları görüşmelerde birçok proje konuşulduğunu en sonunda öğrencilerin okuma şevkini arttıracağına inandıkları salaş bir kütüphane projesinde karar kıldıklarını belirten Toprak, “Emre Gökmen koordinasyonundaki ekiple önce meyve kasaları boyanarak yapılan raflar ile güzel sade bir proje oluşturduk. Proje, öğrenci ve veliler tarafından çok beğenildi. Umarım bu kütüphaneyle öğrencilerimiz okuma ve araştırma kültürü artar ve bizler de amacımıza ulaşmış oluruz.” diye konuştu.


Toprak, böyle projelerin diğer okullarda da yapılması temennisini iletti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN