'Siirt'te Öğretmen Açığı Kalmayacak'

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, Milli Eğitim Bakanlığının atadığı son atamayla birlikte ile 423 tane öğretmen atandığını ve Ağustos atamasıyla birlikte Siirt’in yüzde 100 kadrolu ve sözleşmeli öğretmene sahip olacağını kaydetti.

“Öğretmen Açığı 100’e Düştü”

Artı Siirt’e özel açıklamada bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, MEB’in atadığı son atamayla birlikte ilimize 423 tane öğretmen atandığını belirterek,  böylelikle 550’ye yakın öğretmen açığıının 100’e kadar düştüğünü söyledi.

 “Şu an öğretmen kadromuzun yüzde 98’si kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle doldurulmuş durumda.” Diyen Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu öğretmenlerimiz bakanlığımızın “3+1” uygulaması ile Siirt’imize uzun yıllar hizmet edecekler. İnşallah Siirt Bakanlığımızın 2020-2021 Ağustos atamasıyla birlikte onlarla birlikte yüzde 100 bir kadrolu ve sözleşmeli öğretmene sahip olacağız inşallah. Bakanlığımızın talimatı ile öğretmenlerimiz 22 Haziran itibari ile görevlerine başladılar.  Dün ve bugün itibariyle öğretmenlerimiz ilimize ve ilçelerimize gelmeye başladılar.”

“En çok öğretmen atamasını Pervari’ye yaptık”

En çok öğretmen atamasını Pervari’ye yaptıklarını dile getiren Edip, şöyle devam etti:

“Aslan payımızı Pervari’ye verdik.  Öğretmenlerimiz bu görev yerlerinde gelip çalışmalarına başladılar. Milli eğitim müdürlüğü olarak dışarıdan gelen öğretmenlerimizin ve ailelerinin konaklaması için 2 tane pansiyon hazırlattık.  İlçelerimizde de aynı uygulama söz konusu. Böylelikle öğretmenlerimiz rahatlıkla gelip görevlerine başlayabilirler.”

“Gerekmedikçe görevlendirme yapılmayacak”

Siirt Milli Eğitim Müdürlüğü Olarak, öğretmenlerin rahat edebilmesi için bütün imkanlarımızı seferber ettiklerini ifade eden Edip, “İlçelerimize ve köylerimize daha çok kontenjan verdik oradaki öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamasını istedik.  Kadrolu ve sözleşmeli öğretmenleriyle birlikte uzun soluklu bir eğitim görsünler istedik. Geçen dönemde de söylemiştik, bizler kolay kolay öğretmenlerimizi köyden almıyoruz. Bizler öğretmenlerimizin atandığı bölgelerde ulaşımdan barınmaya tüm sorunlarını alt yapılarını hazırlayıp onlara bunu sunuyuz. Çok özel konular olmadığı sürece öğretmenlerimizi atandıkları ve bulundukları konumda tutmayı istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN