Siirt'te Okul Müdürü 44 Yıllık Bir Tarihi Dijital Ortama Sunuyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’in tarihindeki ilk ortaokullarından olan 44 yıl önce kurulan Kazım Karabekir Ortaokulu arşivinde bulunan fotoğraflar ve belgeler dijital ortama aktarılmaya başlandı.

Orta Okulu Müdürü Mehmet Selim Yalçın, 44 yıllık okulun geçmişinde idarecilik yapmış ve öğrenim görmüş öğrencilerin anılarını tazelemesi ve okula sahip çıkmaları için okulun arşivini dijital ortama aktararak mezun öğrenci ve idarecilerin hizmetine sunuyor.

“1000’e yakın fotoğraf ve materyal var, bu arşivin hepsini dijital ortama sunarak hizmete sunacağız.” Diyen Okul Müdürü Mehmet Selim Yalçın, “Eylül ayında başladığım göreve, arşiv taramasını yaparak ile başladım. Arşiv taramasında 1976 yılında kurulan okulumuzun daha önceki okul idarecileri tarafından tutmuş olduğu arşivleri gördüm ve bu arşivler içerisinde eski fotoğraflar mevcuttu. Bu fotoğrafları arkadaşlarımla birlikte bu fotoğrafları dijital ortama aktarılması ve eski öğrenci, idareci insanlara ulaşılması amacıyla çalışmalarımıza başladık. En kısa sürede de bu çalışmaları bitirip insanlara ulaşmayı hedefliyoruz. Amacımız, eski öğrencilerin hem anıları hatırlaması hem de okula sahip çıkmaları ve az da olsa eski günlerini hatırlatmak amacıyla bu projemize başladık. Arşivimizde 1000’e yakın fotoğraf ve materyal var, bu arşivin hepsini dijital ortama sunarak hizmete sunacağız.” şeklinde konuştu.

Arşivlerinde, Siirt’e ilk defa TV ekiplerinin çekim yaptığı yerin Kazım Karabekir olduğunu belirten, Yalçın sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Yine arşivler arasında, 5 Aralık 1980 yılına ait Atatürk büstünün açılısı ile ilgili görseller dikkatimizi çekti. Gazete kupürlerinde de Siirt’te ilk defa TV ekiplerinin çekim yapmış olduğu da arşivlerimizde mevcut. Bu çok fazla dikkatimizi çekti. Tüm bu arşivlerimize Siirtli vatandaşlar okul sitemizi ziyaret ederek bu fotoğraflara erişebilecekler.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN