Siirt'te Okullar LGS'ye Hazır

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Liselere Giriş Sınavı (LGS) öncesi Siirt Belediyesi ile yaptığı protokol kapsamında okul binaları ile bahçelerinde sterilizasyon çalışmaları yaparak, okulları sınav için hazır hale getirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip yaptığı açıklamada, 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS öncesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordineli olarak sınav hazırlıklarının sürdüğünü belirtti.

“Öğrencilerin ve Ailelerin Tedirgin Olmasına Gerek Yok”

Edip, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve okul müdürleri ile sınav öncesi yapılacak tüm işlemlerle ilgili bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Siirt Belediyesi ile yapılan protokol kapsamında okul binaları ile bahçelerinde sterilizasyon çalışmaları yapıldı. Öğrencilerin dokunabileceği her yer özel olarak dezenfekte edildi.  Özel kıyafetli ekipler, sınıflarda öğrencilerin ellerini temas edeceği her noktayı özel hazırlanan solüsyonla sterile etti. Masa ve sıralar, kapı kolları ile cam kenarları temizlendi. 

Sınav öncesi tüm okullarımıza ihtiyaç yetecek kadar maske ve dezenfektan ürünler dağıtıldı. Sosyal mesafe ve öğrenci giriş ve çıkışı sırasında yapılması gereken tüm önlemler titizlikle planlandı. Ayrıca Liselere Geçiş Sınavı süresince hiçbir aksaklık oluşmaması için tüm idari amirlerimiz okul denetimleri yapmaya devam etmektedir. Öğrencilerimiz ve ailelerinin tedirgin olmalarına gerek yoktur. Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak gerekli her tedbir alınmıştır. Öğrencilerimizden tek istediğimiz konsantre bir şekilde sınava gelmeleri, sınav kaygısından uzak olarak başarıya ulaşmalarıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN