Siirt'te PKK'ya yardım ve yataklıktan 3 kişi gözaltına alındı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'in Pervari ilçesinde PKK'ya yönelik başlatılan operasyonlarda daha önce EYP saldırısı sonucu şehit olan Hamit Onat'ın faili olduğu belirtilen öldürülen 5 PKK'lıya ait mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Siirt Valiliği yaptığı yazılı açıklamada, "06.09.2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP saldırısı sonucu şehit olan Hamit ONAT isimli vatandaşımız ile Pervari ilçesinde güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik diğer silahlı saldırı, mayın ve EYP olaylarının faili olduğu tespit edilen (5) BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir." denildi.

Öte yandan Siirt Valiliği , "BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen (A.A.), (S.B.) ve (A.B) isimli (3) şüpheli şahıs Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak, gözaltına alınmıştır." açıklamasında bulundu.

Siirt Valiliğinden yapılan yazılı açıklamanın devamında ise şunlar belirtildi:

"Siirt İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan titiz ve planlı istihbari çalışmalar neticesinde; Siirt İli, Pervari İlçesi, Herekol bölgesinde faaliyet gösteren PKK/KCK terör örgütü mensuplarına yönelik, Siirt İl Jandarma Komutanlığı  JÖH/JOPER unsurlarınca  29.09.2020 tarihinde icra edilen Yakın Hava Destekli operasyon sonucunda; 04.05.2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP (El Yapımı Patlayıcı) saldırı sonucu şehit olan P. Uzm. Onb. Bekir GÜNDEŞ, 06.09.2020 tarihinde Hık Tepe mevkiinde EYP saldırısı sonucu şehit olan Hamit ONAT isimli vatandaşımız ile Pervari ilçesinde güvenlik güçlerine ve vatandaşlara yönelik diğer silahlı saldırı, mayın ve EYP olaylarının faili olduğu tespit edilen (5) BTÖ mensubu silah ve teçhizatları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir.

Söz konusu bölgede icra edilen temas araması (T/A) faaliyeti sonucu; (5) BTÖ Mensubu Cesedi, BTÖ mensuplarına ait (4) Adet AK-47 Kaleşnikof Piyade Tüfeği, (1) Adet M-16 Piyade Tüfeği, (4) Adet El Bombası, (7) Adet Şarjör ve bol miktarda örgütsel doküman, ile gıda ve yaşam malzemeleri ele geçirilmiştir.

BTÖ mensuplarına yardım ve yataklık yaptığı değerlendirilen (A.A.), (S.B.) ve (A.B) isimli (3) şüpheli şahıs Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile yakalanarak, gözaltına alınmıştır.

Olayla ilgili adli tahkikat devam etmektedir.

        Siirt İl Jandarma Komutanlığı, başta terörle mücadele görevleri olmak üzere, kamu düzeni ve huzurun devamı ile genel emniyet ve asayişin sağlanması için milletin emrinde kararlılıkla görevine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN