Siirt'te Sarı Minibüs Şoförlerinin Sorunu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te şehir içi yolcu taşımacılığı yapan sarı minibüs şoförleri, çektiği sıkıntıları anlattı.

Artı Siirt Haber Ajansına açıklamada bulunan Bahçelievler Mahallesi Sarı Otobüs durağındaki sürücüler, yolda çektiği sıkıntılar ve güzergah sorunun anlattı.

En büyük sorunlarının güzergah kısıtlaması olduğunu belirten sürücüler, eski Atatürk Anadolu Lisesi’ne kadar gidebildiklerini yolcuların istemesine rağmen daha fazla yukarı çıkamadıklarını söyledi.

Sürücülerden Tahir Şanlı, yolcularıyla sıkıntı yaşamamak için tek isteklerinin Diş Hastanesi’ne kadar araçlarının gitmesi olduğunu belirterek, ‘’Özellikle yağışlı günlerde yaşlı, hamile vatandaşlar aracın Diş Hastanesine kadar gidip gitmeyeceğini soruyor, bizlere rica ediyor bizi yukarı kadar bırakın diye ama biz bırakamıyoruz. Bizim benzin parasından kaçındığımızı sanıyorlar ama yasak olduğu için bırakmıyoruz. Vatandaşların bunun bilmesini istiyoruz. Kendi isteğimizle değil yasak olduğu için yukarı kadar bırakamıyoruz. İsteğimiz Diş Hastanesine kadar güzergah izni verilmesidir.’’ diye konuştu.

Sürücülerden Sinan Karanfil ise müşterilerin çoğu zaman kendilerini biraz daha ileride bırakmalarını istediklerini fakat bu isteklerini karşılayamadıkları için hakarete bile maruz kaldıklarını anlatarak, ‘’İnsanlar bizim son duraktan daha ileri gidebileceğimizi sanıyor ama maalesef bunda bizim için sıkıntı var. Eğer bizim Diş Hastanesine kadar gitmemize izin verirlerse her şey yoluna girer vatandaş da biz sürücüler de rahatlarız. Valilik ve belediyenin bu işi çözmesini istiyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Vatandaşlar da sarı otobüslere binen birçok kişinin evinin Kooperatif Mahallesi’nde olduğuna dikkat çekerek, yetkililerin sarı minibüslere Diş Hastanesi’ne kadar gidiş izni verilmesini istedi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN