Siirt'te Şehit Olan 4 Genç Kız Anılacak

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 8 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarınca Polis Okulu yolu üzerinde düzenlenen hain saldırıda şehit edilen (4) masum sivil vatandaş için mevlit okunacak ardından şehitlerin kabirleri ziyaret edilecek.

Valilikten yapılan açıklamada, “20 Eylül 2011 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Polis Okulu yolu üzerinde düzenlenen hain saldırıda şehit edilen (4) masum sivil vatandaşımız ve tüm şehitlerimiz için Merkez Çarşı Camiinde Cuma Namazından önce Mevlit okunacak, akabinde Şeyh Musa Mezarlığında şehitlerimizin kabirleri ziyaret edilecektir.” denildi.

Açıklamada, 20 Eylül 2019 Cuma günü Sivil Toplum Örgütlerince Cuma Namazı çıkışı “Diyarbakır Annelerine Destek” amacıyla Basın Açıklaması yapılacağı kaydedildi.

“Vali Atik masum siviller için mesaj yayımladı”

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, 20 Eylül 2011 tarihinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca Polis okulu yolu üzerinde düzenlenen hain saldırıda şehit edilen (4) masum sivil vatandaşımız için mesaj yayınladı.

Vali Atik Mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Eli kanlı terör örgütünün bölgede çocuk, genç, kadın yaşlı demeden masum sivil vatandaşlarımıza yönelik hain ve insanlık dışı saldırıları, tarihin en karanlık sayfalarında yer almıştır. Bebek katili terör örgütü geçmişte de ilimiz sınırları içinde Şirvan Daltepe Köyü, Eruh Milan Mezrası, Baykan Derince köyü ve daha birçok beldelerimizde tamamen sivil vatandaşlarımıza yönelik alçakça gerçekleştirdikleri saldırılar bunun göstergesidir. Bu caniler, 20 Eylül 2011 tarihinde Polis Okulu yolu üzerinde 6 sivil kadının bulunduğu araca hunharca düzenledikleri saldırıda, masum  (4) kızımız şehit olmuş, (2) masum kızımız da yaralanmıştı. Bu kanlı eylemi yapan teröristlerin insanlığından dahi şüphe ediyorum. Bunlar birer canidir. Üzüntümüz büyüktür ama devletimiz güçlüdür ve bu tip terörist faaliyetlerin üstesinden gelecek güçteyiz ve kararlıyız. Ülkesiyle milletiyle bölünmez bütünlüğümüze, birliğimize beraberliğimize, kardeşliğimizi bozmaya yönelik kalleşçe yapılan bu insanlık dışı saldırılar asla başarılı olamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, katilleri adaletin önüne çıkarmak için ısrarlı takibini sürdürecektir. Terörle, şiddetle bir yere varılamayacağı herkes tarafından bilinmelidir. Bu hain saldırılar Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığını etkileyemeyecektir. Nereden gelirse gelsin, hangi amaca yönelik olursa olsun terörün her türlüsünü şiddetle ve nefretle lanetliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, sivil vatandaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen hain ve menfur terör saldırısını lanetliyorum. Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve kardeşliğini hedef alan bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, diliyorum.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN