Siirt'te Seyyar Satıcıların Araçlarına El Konularak, Haklarında Yasal İşlem Başlatıldı

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri,  yol, kaldırım işgali yapan bazı esnaf ve seyyar satıcılara yönelik denetimleri yoğunlaştırdı.

Ekipler, yayalar ve engelli vatandaşların yürüme alanı olan kaldırımların bazı iş yerleri tarafından işgal edilmesinin önüne geçebilmek için esnafları tek tek gezerek denetledi.

Cadde ve sokaklarda vatandaşın kullanım alanı olan kaldırımları sergi alanı gibi kullanmamaları konusunda esnafları uyaran ekipler, işgaller nedeniyle kaldırımlarda ve trafikte meydana gelen aksaklıkların ortadan kaldırılması için esnafları uyarıldı.

Esnafları daha sorumlu olmaya davet eden ekipler, uyarılara rağmen kaldırımların üzerinde izinsiz tezgâh, dolap vb. satış eşyası bulunduran veya kaldırım kenarlarına inşaat atığı dökenler hakkında Kabahatler Kanunu’nun 38. maddesi gereğince para cezası kesileceğini bildirildi.

Öte yandan Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaldırımlarda görüntü kirliliği yaratan, çevreyi kirleten, yol geçişlerini engelleyen, sağlığa aykırı yiyecek satma girişiminde bulunan seyyar satıcılarla yönelik denetimleri sıklaştırdı.

Bazı seyyar satıcıların araçlarına el konularak, haklarında yasal işlem başlatıldı.

Zabıta denetimleri, işgaller son buluncaya kadar aralıksız devam edileceği, kurallara uymayanlar hakkında da yasal işlem yapılacağı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN