Siirt'te Tarımsal Yatırımlara Yüzde 50 Hibe

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te “Tarıma Dayalı Yatırımların Yüzde 50 Hibe Desteklemeleri” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ek binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Ergün Demirhan, özellikle kadın katılımcıların çokluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Siirt için yapılacak yatırımların tarımı daha ileriye taşıyarak istihdamın arttırılacağını ve bunun da kadınların katılımı ile daha anlamlı olduğunu belirtti.

 Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mustafa Yılman da desteklemeye esas yatırım konuları, destekleme miktarları, oranları ve başvuru süreçleri hakkında çiftçileri bilgilendirildi.

Yılman, yenilenebilen enerji sistemleri, seracılık faaliyetleri, tarımsal üretim, soğuk hava depoları, hayvancılık ve arıcılık makine ekipmanları ile sabit yatırımlar konularında verilecek desteklemeler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Yılman, üreticilere proje konusunda her türlü teknik desteği vereceklerini ve tarıma yönelik yatırım yapmak isteyenlere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen yüzde 50 hibe desteği başvurularının 30 Eylül'de sona ereceğini sözlerine ekledi.

Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İl Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, yatırımcı, STK temsilcileri ve çiftçiler katıldı.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN