Siirt'te TOKİ Bin Yeni Konut Yaptırıyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Siirt'in Kurtalan ve Eruh ilçelerine Bin Yeni Sosyal Konut projesi için talep başvuruları başladı.  

Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin Proje İlinde bulunan yetkili Şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek. 

Başvuru Bedeli 2+1: 500.- TL Başvuru Bedeli 3+1: 1.000.-TL Başvurular; 3 kategoride kabul edilecek; 1. Kategori olan “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri” 2. Kategori olan “En az %40 Engelli Vatandaşlarımız” 3. Kategori olan “Diğer alıcı adayları” Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek. 

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacaktır. Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecektir. Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

Ödeme: Hak sahiplerine konutlar; Satış fiyatının %10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık % 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.) Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN