''Siirt'te Yeni Okul Yapma Devri Kapandı''

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt’te 1. Dönem Değerlendirme ve 2. Dönem yapılması planlanan çalışmalar hakkında toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, ‘’Siirt’te artık yeni okul yapılmayacak.’’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünce gerçekleştirilen toplantıda 1. dönemde yapılan faaliyetlerin 2. dönemde de sürdürüleceği belirtildi.

Siirt’te 1. dönemde, ‘’Eğitim Seferberliği, Siirt Her Yerde Okuyor, Siirt’te Okuyorum, Her şeyi Kodluyorum’’ gibi bir çok alanda çalışmaların yapıldığı ve bu çalışmaların 2. dönemde de devam edeceği belirtildi.

Toplantıda konuşan Siirt İl Milli Eğitim Müdürü Deniz Edip, ‘’Amacımız kurumlarda liyakat, objektif, hesap verilebilir bir ortam oluşturmak.’’ dedi.

Okullarda kayıt problemine değinen Edip, ‘’Okula kayıt esnasında net adres belli olmadığı için hayali adreslerle bazı kaliteli eğitim veriyor algısı olan okullara yığılma oluyor. Öğrenci dağılımında dengesizlik var. Okullar arası seviye farkını azaltarak bazı okullara olan yığılmayı azaltacağız.’’ dedi.

‘’Siirt’te Yeni Okul Yapma Devri Kapandı’’

Siirt’te artık yeni okul yapılmayacak diyen Edip, Yeni okul yapmak yerine var olan ama kullanılamacak durumda olan okulları yıkıp yerine yenisini yapacağız. Bu kapsamda ilçelerle beraber toplamda 17 okul yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Bu proje sayesinde kullanılmayacak durumda olan binalar atıl olmaktan kurtulacak. 2020 yılında başlayacak projeyi 2024 yılına kadar bitirmeyi planlıyoruz. Endüstri Meslek Lisesi, İmam Hatip Anadolu Lisesi, Fevzi Çakmak Ortaokulu gibi bir çok okulun bulundu yıkım ve yeniden yapım projesine Haziran ayında Endüstri Meslek Lisesi’yle başlayacağız. diye konuştu.

Toplantıda söz alan Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Zekeriya Butur, Sancaklar Vaktı desteğiyle yapımına başlanan 45 beceri atölyesinin 22 tanesi yapıldığını diğerlerinin ise ihale aşamasında olduğunu söyledi.

Butur, ‘’Müdürlüğümüzce de yapılacak 5 beceri atölyesiyle bu sayıyı 50’ye çıkarmayı planlıyoruz. Bu atölyelerin çoğu çağımızın en önemli konusu olan robotik yazılım kodlama alanıyla ilgili olacaktır. Bu beceri atölyelerinin yapımında kenar mahalledeki okullara pozitif ayrıcalık yaptık. Amaç kaliteyi yükseltmek ve insanların kafasındaki kaliteli kalitesiz algısını yıkmak. Okulların eşit seviyede olmasını sağlamak. Bu kalite farkı azalırsa hayali adreslerle oluşan bazı okullardaki yığılma azalacaktır.’’ dedi.  

‘’Siirt’te Bilgi Kültür Evi Kurulacak’’

Butur’un ’’Şehirde, bir bölümünün bilim, bir bölümünün de değerler eğitimi olacağı Bilgi Kültür Evi kurulacak.’’ söylemi üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Edip, ‘’Değerler eğitimi çoğu zaman teoride kalıyor. Bunu pratikleştirmek için çalışmalar yapılacağız. Örneğin yardımlaşma konusu işleneceği zaman çocuğa bir ekmek verilecek git bunu komşunla paylaş tarzında somut hale getirilecek.’’ ifadelerini kullandı.

‘’Öğrencileri Bağımlılıktan Kurtacağız’’

Öğrencileri hem uyuştucu hem de internet bağımlığından kurtarmak için çalışmalar yapılacağını belirten Zekeriya Butur, ‘’Siirt bağımlılıkla mücadele kapsamında uyuştucu, sigara gibi kötü alışkanlıkları yenme konusunda okullarda çalışmalar yapılacak. Eğer uyuştucu bağımlısı öğrenciler varsa tedavileri için gerekenler yapılacaktır.’’ dedi.

Son olarak Deniz Edip, Siirt’teki tek amaçlarının eğitim kalitesini yükseltmek olduğunu sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN