Sokağa çıkma yasağında vergi borcu ödemek serbest

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Kamuya olan borçlarını yapılandıranların ilk taksitlerini 1 Mart'a kadar ödemesi gerekiyor. Bu nedenle İçişleri Bakanlığı'nın yayınladığı genelge ile Vergi Daireleri hafta sonu da açık olacak.

 Gelir vergisi, Kurumlar vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılmasının ilk ödemesi için son 2 güne girildi. Borcu yapılandırılan vatandaşların ilk taksit veya peşin ödemesini en geç 1 Mart Pazartesi içerisinde yapması gerekiyor.

Yapılandırmadan faydalanmaya devam edebilmek adına borcun ilk 2 taksidinin süresi geçmeden ödenmesi gerekiyor.

İçişleri ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları arasında yapılan görüşmeler kapsamında; 1 Mart Pazartesi günü vergi dairelerine yoğunluk yaşanmaması için 81 İl Valiliğine genelge gönderildi. Vergi borcu ödemesi/yapılandırmasında son tarih 1 Mart olduğu için, bu hafta sonuna özel vergi daireleri açık olacak. Genelge kapsamında vergi borçlarını ödemek/yapılandırmak isteyenler borç bilgilerini içeren belgeleri yanında bulundurmak ve güzergahla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN