Son dakika… Okullar tatil edilecek mi? Sağlık Bakanı Koca'dan flaş açıklama

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, olası bir Corona virüsü salgınında okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceklerini duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bakan Koca, kamu personelinin yurtdışı kongrelerine çıkmamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararına yönelik, “Kamu personelinin yurtdışına çıkmaması ile ilgili zorunluysa nereden niçin alacaklarıyla ilgili bir önerge” ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, kamu personelinin uluslararası kongrelere katılımına ilişkin olarak, “Yabancı katılımlı uluslararası kongrelerin yapılmaması, ulusal kongrelerle ilgili sınırlama, kısıtlama getirilmesini düşünüyoruz. Bilim Kurulu'nda görüşeceğiz” dedi.

Amerikalı yolcuya ilişkin olarak Bakan Koca, “Tiran'dan İstanbul giden bir yolcu. 86 yaşında” şeklinde konuştu.

Maryland Valisi'nin açıklamasına ilişkin soruya Bakan Koca, “Valinin hastanın durumuyla ilgili açıklama yapması yeterli olabilirdi. Bunu söylerken dünyada bir ilk gerçekleşiyor. Türkiye'den geçişli ilk vaka sunumu manidar geldi” ifadelerini kullandı.

Yurtdışına satılan tanı kitlerinin sayısına ilişkin soruya Bakan Koca, “Şu an 300 bin talep var. Bunların bir kısmı gönderildi. Biz hepsini karşılama noktasında şu an hepsini göndermek istemiyoruz” diye konuştu.

Koca, okulların tatil edilip edilmemesi ile ilgili Milli Eğitim Bakanı ile görüşüleceğini aktardı.

BAKAN SELÇUK’TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona virüsüyle ilgili okulların tatil edilip edilmemesi ile ilgili açıklamada bulundu. Selçuk, “Okulların tatil takvimiyle ilgili resmî kaynaklar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini önemle rica ediyorum” dedi.

“YAYILMASINI ÖNLEMELİYİZ”

Bakan Koca, daha önceki açıklamasında, virüsün görülebileceğini ancak yayılmasını önelmek için çalışmalar yapılacağını vurgulamıştı.

Koca şu ifadeleri kullanmıştı:

* Bu salgının şu anda Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek. Ancak tespit edilebilmiş değil.

* Şu an tahlil yapılınca bile karşımıza çıkabilir. 3 saat sonra, 1 gün sonra karşımıza çıkabilir.

* Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir.

* Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN