Süper Lig'de küme düşen takımlar belli oldu

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Süper Lig'in 34. haftasında 7 maç oynandı ve küme düşen son 2 takım da belli oldu. Sahasında Gaziantep FK'ya 1-0 yenilen Yeni Malatyaspor ve Trabzonspor'la 1-1 berabere kalan Hes Kablo Kayserispor, TFF 1. Lig'e düşen takımlar oldular.

üper Lig'de oynanan son hafta maçlarıyla küme düşen son iki takım da belli oldu.

Küme düşmeme mücadelesi veren Yeni Malatyaspor, evinde Gaziantep FK ile karşı karşıya geldi. Yeni Malatya Stadı'nda oynanan mücadeleyi Gaziantep 1-0'lık skorla kazandı ve Yeni Malatyaspor, Süper Lig'e veda etti.

Gaziantep FK'ya galibiyeti getiren gol, 63. dakikada Papy Djilobodji'den geldi.

Bu sonucun ardından 32 puanda kalan Yeni Malatyaspor, 17. sırada Süper Lig'e veda etti. Pandemi sonrasında oynadığı 8 maçta da yenilgi görmeyen tek takım olan Gaziantep FK ise sezonu 46 puanla, 8. sırada tamamladı.

KÜME DÜŞEN DİĞER TAKIM KAYSERİSPOR

Süper Lig'de küme düşen diğer takım da Hes Kablo Kayserispor oldu. Kadir Has Stadı'nda Trabzonspor'u konuk eden Kayserispor, rakibine 2-1 mağlup oldu ve TFF 1. Lig'e veda etti.

İlk yarısında gol sesinin çıkmadığı maçta Trabzonspor'a galibiyeti getiren goller, 63. dakikada Filip Novak ve 90+6. dakikada Sörloth'tan geldi. Kayserispor'un tek sayısını 83. dakikada penaltıdan Henrique kaydetti Bordo-mavili ekiplle sözleşmesinin sonuna gelen Filip Novak, bu sezon 10. kez ağları sarsmayı başardı.

Bu sonucun ardından 4 maçlık galibiyet hasretini noktalayan Trabzonspor sezonu 65 puanla 2. sırada tamamladı. Son 4 maçında galibiyet alamayan Kayserispor ise 32 puanla, 17. sırada Süper Lig'e veda etti.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN