Tarihte Bir İlk!

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Genç işsizlik oranı yeniden rekor kırarak ölçülen en yüksek değere, yüzde 27,1’e yükseldi. 1,5 milyon genç iş arıyor ama bulamıyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) temmuz ayına ilişkin işgücü göstergelerini yayımladı. Veriler Türkiye’de emeği ile geçinmek zorunda kalanların içinde bulunduğu korkunç durumu gözler önüne serdi. Haziranda yüzde 13 olan işsizlik oranı yüzde 13,9’a yükseldi. Haziranda 4,2 milyon olan işsiz sayısı ise sadece bir ayda 343 bin kişi artarak 4,6 milyona yükseldi.

Öte yandan genç işsizlik ise cumhuriyet tarihinin rekorunu aynı yıl ikinci kez kırdı. Ocak ayında yüzde 26,7 ile rekor kıran genç işsizlik oranı temmuz ayında yine rekor kırarak yüzde 27,1’e yükseldi. Resmi verilere göre tam 1 milyon 508 bin genç (15-24 yaş arası) iş arıyor ancak bulamıyor. Tarım ve turizm sektörünün yaz aylarında büyümesine rağmen işsizlikte yaşanan bu sert yükseliş, kış aylarının her zamankinden sert geçeceğinin de göstergesi. Uzmanlara göre kış aylarında toplam işsiz sayısının 5 milyonun, genç işsiz sayısının ise 2 milyonun üzerine çıkması muhtemel.

İş arıyor ama bulamıyor

Temmuz ayı itibariyle 4 milyon 596 bin kişi iş arıyor ancak bulamıyor. Buna karşılık işsizlik sorununun uzaması işsizliğin yıkıcı etkilerini de beraberinde getiriyor. TÜİK’e göre 1 milyon 67 bin kişi 1 yıldan uzun süredir iş arıyor. Üstelik bu tutar içinde kadınların sayısı daha fazla. Uzun süreli işsizlerin 520 bini erkeklerden oluşurken 547 bini kadınlardan oluşuyor.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN