TARIM ARAZİLERİNİN SATIŞINDA BAŞVURULARA DİKKAT

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının duyurduğu karar doğrultusunda Siirt’te yıllardan beri sorun haline gelen arazilerin çözümü için satış işlemlerinin başvuruları devam ediyor.

Daha önceden alınacak arazi için rayiç bedelden fiyat biçiliyordu. Yeni düzenlemeye göre, rayiç bedelin yüzde 50’si ödeme olarak alınacak. Öte yandan yapılan değişiklikle birlikte satış bedeli peşin ya da taksitle ödenebilecek.

Peşin ödemelerde satış bedeline en az yüzde 20 indirim yapılacak.

Artı Siirt Haber Ajansı muhabirine açıklamada bulunan Siirt Çevre Şehircilik İl Müdürü Mehmet Raci Bülbül, Siirtlilerin yoğun bir başvurusu olduğunu ve başvuru sürecinin devam ettiğini belirtti.
İl Müdürlüğü olarak tüm çalışma arkadaşlarının yoğun bir çalışma halinde olduğunu belirten Bülbül, sözlerine şu şekilde devam etti:
“Tarım arazilerinin satışı ile ilgili bakanlığımızın gönderdiği talimatlar doğrultusunda Kurtalan ilçesinde 568 üzerinden başvurumuz bulunmaktadır. Merkezde 29 Tillo’da ise 28 tane başvurumuz bulunmaktadır. Diğer ilçelerle ilgili çalışmalarımız devam etmektedir. Başvuralar belediye sınırları içerisinde 31 Aralık 2019 tarihine kadar uzatılmıştır. Köy sınırları içerisinde ise 16.12.2019 tarihine kadar uzatılmıştır.

VATANDAŞLARIMIZA TAKSİT İMKANI SUNUYORUZ

Tarım arazisini almaya hak kazanan vatandaşlara peşin ödemelerde ve taksitli ödeme seçenekleride sunulduğu ve bu ödemelerde büyük indirimlerden faydalanabileceklerini söyleyen Bülbül, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Hak sahipliği konusunda köylerde yaşayanlar için 01 Ocak 2009 tarihinden itibaren kullanıyorsa hak sahibi sayıyoruz ve doğrudan satış imkanı doğuyor. 6 yıla kadar faizsiz taksit imkanı ve peşin ödeme de yüzde 70’lere varan bir indirimden yararlanabilirler.

Belediye sınırları içerisinde ki tarım arazilerinde de bu indirimler söz konusudur yalnız 30.03.2011 tarihinden itibaren kullananlara satıyoruz. Çalışmalarımız devam etmektedir vatandaşlarımızın taleplerini bekliyoruz. Arazinin kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için ecrimisil kaydının yatırdığına uydu görüntülerini inceleyip 2008-2009 tarihine kadar görüntülere inebiliyoruz ve görüntülerden arazinin ekilip ekilmediğini tespit edebiliyoruz, hak sahibi sayıyoruz ona göre doğrudan satış iznini veriyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN