Tedbirler Alındı Mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

İlimizin eğitimde tabana vurmasının hesabının kimlere sorulduğu ve yeni yılda hangi tedbirlerin alındığı merak ediliyor.

Artı Siirt Haber Ajansının araştırmalarına göre geçtiğimiz yıllarda ise LGS sınavlarında 50. Sıralara kadar yükselen ve daha da ileri sıralara taşınması beklenen Siirt, her geçen gün geriye gitmektedir.

Son dönemde Lise Girişi Sınavı (LGS) sonuçlarına göre Şırnak, Hakkâri ve Siirt,  başarı sıralamasının en altında kalan iller olmuştu.

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavında da sonuç değişmedi. YKS sonuçlarının açıklanmasıyla hazin tablo yine ortaya çıktı. İllere göre sıralamada Siirt 68. Sırada yer aldı.

Son yıllarda defalarca yapılan çalıştaylar, toplantılar ve eğitim alanında yapılan birçok yatırıma rağmen Siirt, eğitim sıralamasında bir türlü son sıralardan kurtulamamaktadır.

Eğitimdeki bu başarısızlığa kimse bahane aramasın. Bu başarısızlığın sorumluları eğitimin yöneticileridir. Ve bu eğitim yöneticilerinin yeni eğitim-öğretim yılında başarılı olmak için hangi çözümleri ürettikleri, hangi planlamaları yaptıkları açıklanmalıdır. Eğer halen bu tedbirler alınmamış ise sorumlulara daha üst yöneticiler de katılmış olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN