Televizyon hastanesinin 40 yıllık doktoru Ömer Usta

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt'te yaşayan 6 çocuk babası Ömer Gül (55), geçimini “Televizyon Hastanesi” adını verdiği dükkanında yaklaşık 40 yıldır tamir yaparak teknolojiye direniyor

İzmir'de elektronik meslek kurslarında işi öğrenen Gül, askerden döndükten sonra iş yerini açtı. Çocuklarını bu işten sağladığı kazançla büyüten Gül, 4 erkek çocuğuna mesleğini öğretti. Önceden eski siyah beyaz ve tüplü televizyonların tamirini yapan Gül, teknolojinin hızına yetişemiyor. İşi öğrettiği Gül’ün oğlu Abdullah Gül de yeni nesil plazma televizyonlarının tamirini yapıyor. Gül, Artı Siirt Haber Ajansına yaptığı açıklamada, 36 yıldır bu mesleği yaptığını, televizyon çıkmadan önce radyo, teyp, gramofon, kap gibi aletleri tamir ettiğini söyledi. Mesleğe çocukken ilgisinin başladığını anlatan Gül, “Küçüklüğümden beri mesleğe ilgim vardı. Önce evimde ya da komşularda olan elektronik eşyalara boza boza işe merak saldım. İzmir’de elektronik meslek kurslarını okudum. 1983 yılında oradan mezun oldum geldim ve Siirt'te iş yeri açtım. İşe bataryalı, pilli radyoları, gramofon ve siyah beyaz televizyonları tamir ederek başladım. Ama şu an onların hepsi bitti. Renkli televizyonlar çıktı daha sonra daha başka elektronik eşyalar çıktı fakat onlar da bitti. Sadece plazma televizyonlar kaldı. Tabi yine eski televizyonlar var ama yok denecek kadar az. Siyah beyazdan renkli televizyona geçince bambaşka bir dünya gördük. Siyah beyazın zevki başkaydı. Eski hayat çok daha güzeldi. O günleri özlüyorum daha çok iş vardı daha mutluyduk şimdi maalesef öyle değil.” diye konuştu.
- Mesleğimin doktoru oldum
Mesleğinin doktorunu olduğunu kaydeden Gül, "Siirt’in en eski televizyon doktorlarından biriyim. Bu meslek ne doyurdu ne de aç bıraktı. Televizyondan televizyona ücret 20 ila 150 lira arasında tamir ücreti alıyorum. Çalışmaktan zevk alıyorum, çalışmadığım zaman sıkılıyorum ama iş olduğu zaman hafta sonu bile gelmekten zevk alıyorum. Bana televizyon doktoru diyen çok oluyor. Hatta kartımızda iş yerimizin adı "TV Hastanesi" diye geçiyor. Ben de uzun yıllardır bu işi yapıyorum gerçekten işin doktoru olduğuma inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.
- Teknolojinin hızına yetişemiyorum
Teknolojinin çok hızlı ilerlediğini ve buna oğluyla yetişmeye çalıştığını belirten Gül, "Şu andaki teknoloji çok hızlı gidiyor, ben ona yetişemiyorum ancak oğlumla yetişebiliyorum. Ben eski televizyonlara bakıyorum oğlum ise yeni çıkan televizyonların tamirini yapıyor. Oğlumla teknolojiye direniyorum. Ama eski televizyonlar yok denecek kadar az. Mesleğimi yaşatmak istiyorum ama teknolojiye yenik düştük. Ama oğlum yeni televizyonların tamirini çok rahat yapabiliyor." diye konuştu.    
HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN