Tıbbi Sekreterlik Mezunlarını Haklarının Verilmesini İstiyor

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Siirt Teknikerler Derneği Başkanı Mansur Güneş, Sekreterlik mezunlarını haklarının bir an önce verilmesi gerektiğini belirtti.

Güneş, yaptığı açıklamada, "Ülkemizdeki en büyük sorun işten anlamayanların, işin başında olmalarıdır. Bu da haliyle ülkemize, insanlığa büyük külfettir. Araba sürmeyi bilmeyene araba verirsen ya arabayı vurur bir yere yada birine çarpar. Aslında tamda ülkemizde 140 bin nüfuslu Tıbbi sekreterlik bölümü mezunu arkadaşlarımızın sorununa değiniyor. Bu bölümle alakası olmayan şirketlerin bu işi yapması gibi, iki yıl üniversite okuyup evde boş boş oturan veya bölümüyle alakası olmayan yerlerde çalışıp dursunlar ama iki ay belki de kursa bile gitmeden alınan belgeli insanlar hastahanelerde Fink atsınlar bu ne adalettir nede vicdandır. Tıbbi sekreterlik bölümü azda olsa sizlere tanıtmakta fayda olacaktır.

Yüksekokul mezunu Tıbbi Sekreterler yaklaşık 140 bin mezunuyla Sağlık Bakanlığına atanmayı beklemektedir. Bakanlığın yeterli kadro açmaması nedeniyle mağduriyet yaşayan Tıbbi Sekreterlerin çözümlenmesini istedikleri sorunları şu şekilde:

1- YÖK ve Sağlık Bakanlığının ortak çalışma yürütüp mezun yığılmasını önlemek amacıyla: Açıköğretim, Uzaktan ve Örgün öğretimlerdeki öğrenci sayılarında arz-talep dengesi sağlaması
2- Sertifika ve Referansla personel alımına son verilmesi
3- Her branşın eğitim aldığı bölümle ilgili birimlerde görevlendirilmesi konusunda yeterli denetimlerin yapılması (Tıbbi Sekreterlerin yerine Hemşire, Ebe ve Sertifikalı personel çalıştırılmaması)
4-Tıbbi Sekreterlerin çalışması gereken birimlere, bölümle alakası olamayan kadrolu işçilerin getirilmemesi
5-Atama bekleyen Tıbbi Sekreterlerin gerekli istihdamının sağlanmasını istiyoruz.
Bizler 2 yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında öğrenim gören, mezun sayısı 140.000’e yaklaşan Tıbbi Sekreterleriz. Sağlık alanında; Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Hastalıklar Bilgisi gibi birçok dersin eğitimini almış, staj uygulaması ile mesleğe ön adım atmış sağlık personelleriyiz. Ancak hastanelerdeki personel ihtiyacı tıbbi sekreterlik ilgisi olamayan şirketler tarafından yapılmaktadır . ortaöğretimden lisansa kadar tüm sağlık branşlarının veri giriş kontrol işletmeni adı altında, hasta kabul ve yönlendirme personeline ise Halkla iliskiler bölümü ya da iki aylık sertifika kursları ile bizlerin yerine mesleğimizi elimizden alan niteliksiz personeller nedeniyle biz diplomalı sağlık memuru tıbbi sekreterler mağdur olmaktayız ve aldığımız yüksek KPSS puanlarına rağmen atanamamaktayız. Bu adaletsizlik en başta Tıbbi Sekreterlik mesleğine ömrünün en güzel yıllarını veren 140.000 Tıbbi Sekreterin emeğinin karşılıksız kalmasının yanında yerimize alınan insanların bu mesleğin tam eğitimini almadığı için tıbbi kayıt hatalarıyla birlikte sağlıkta şiddet olaylarının artmasın yol açmıştır.
Bu konuda kesinlikle ve acil olarak Mağduriyetlerinin son bulması adına 2021-2022 yılları içerisinde yapılacak olan Sağlık Personeli istihdamı kapsamında bölümümüze gerekli sayıların verilmesini talep ediyoruz."

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN