Türkiye Gündemine Oturan Yurdu Milletvekilleri Ziyaret Etti

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Türkiye gündemine oturan Siirt’te bulunan Hassa Hatun KYK yurdunu HDP Siirt milletvekilleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Hüsam Olğaç ile birlikte ziyaret etti.

HDP Siirt Milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş ve Siirt Belediyesi Eş Başkanı Peyman Dara Turhan ile birlikte Türkiye gündemine oturan Siirt Hassa Hatun Kız Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Yurduna incelemelerde bulunmak üzere ziyaret etti.

Elazığ’da yaşanan 6.8 şiddetinde ki depremde öğrencilerin yurtta çatlakların olduğunu belirterek sonrasında, twitter üzerinden “siirthassahatunkykyurdu” hastagı ile Türkiye gündemine oturmuştu.

Bunun üzerine kentte bulunan milletvekilleri ve parti yöneticileri yurdu yerinde incelemek için Hassa Hatun Yurdunu ziyaret ederek incelemelerini kamoyuna sundu.

Ziyaret sonrası twitter üzerinden açıklama yapam Meral danış Beştaş, şu açıklamalarda bulundu:

“Bugün il vekilimiz Sıddık Taş, Belediye eş başkanımız Dara Turhan ile birlikte Siirt Hassa Hatun Kız Öğrenci Yurdunda KYK Bölge Müdürü eşliğinde incelemelerde bulunduk. Depremde meydana gelen çatlakları tespit ettik. Mühendisler tarafından düzenlenen rapor bizlere verildi. Yaptığımız araştırmada Kız Yurd’unun Jips alanı üzerinde kurulduğu/zeminin sağlam olmadığını öğrendik. Uzmanlardan aldığımız görüşler zemin etüd çalışmasının tekrar yapılmasının zaruri olduğu yönünde. Bu nedenle bir an önce zemin etüd raporu İçin çalışmanın yapılması elzemdir.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN