Türkiye Tehdit Altında Mı?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Bütün dünyayı korkutan corona virüsü ile panik yaratan bir açıklama geldi. Singapur, Wuhan'da ortaya çıkan virüsle ilgili ilk vakanın ortaya çıktığını duyurdu. Türkiye'nin Pekin Büyükelçiliği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, Çin'de bulunan Türk vatandaşlarının bazı önlemler alınması uyarısında bulunuldu.

Dünyada corona paniği devam ediyor… İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen ve hızla yayılan corona virüsü ile ilgili bugün peş peşe açıklamalar yapıldı. Bunlar arasında en korkutucu olanı ise hiç kuşkusuz Singapur’dan geldi… Çin yönetimi Wuhan yakınlarındaki 4 kenti karantinaya alırken, Singapur yönetimi corona virüsüne dair ilk vakanın görüldüğünü açıkladı.

Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde duyurduğu haber, Singapur Sağlık Bakanlığı’na dayandırıldı. Yerel basında da yer alan haberde Singapur’da ilk vakanın görüldüğü vurgulandı.

Bu açıklamadan çok kısa bir süre sonra Suudi Arabistan’da da corona virüsü taşıyan bir hastanın tespit edildiği ifade edildi. Reuters haber ajansının son dakika gelişmesi şeklinde servis ettiği haber Hindistan üzerinden geldi. Hindistan Dışişleri Bakanı, Suudi Arabistan’daki bir hastanede çalışan bir Hint hemşirede corona virüsü bulunduğunu açıkladı.

Vietnam Sağlık Bakanlığı da hastalık belirtisi gösteren iki Çinlinin tespit edildiğini açıkladı. Yapılan resmi açıklamada bu kişilerde corona virüsünün tespit edildiği doğrulandı.

PEKİN BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN UYARI

Yaşananların ardından Türkiye’nin Pekin Büyükelçiliği de sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı. Twitter üzerinden yazılı olarak hazırlanan metinde “2019-nCoV” isimli coronavirüs türü hakkında bilgi verildi. Yazılı açıklamada, Çin’de ikamet eden ve Çin’e seyahat edecek Türk vatandaşlarının bazı sağlık tedbirlerini almaları tavsiyesinde bulunuldu.

Uyarı metninde, Türk vatandaşlarının kalabalık ortamlardan mümkün olduğunca uzak durmaları, açık havada koruyucu maske takmaları, ateş, öksürük ve nefes darlığı belirtileri gösteren hastalarla temastan kaçınmaları ve canlı hayvanların bulunduğu çiftlik, pazar yeri ve kesimhanelere gidilmemesi gibi öneriler yer aldı.

Sosyal medyada yayınlanan uyarı metninde, ellerin sık sık yıkanması gerektiği de vurgulandı.


HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN