Ücretsiz tablet dağıtımı ne zaman, kimlere dağıtılacak?

PAYLAŞ
TAKİP ET Google News ile Takip Et
Artı Siirt Haber - Yahya Kara

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 öğrenim yılında uzaktan eğitim ile derslerine devam eden ve maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin, tablet ihtiyaçlarının MEB tarafından karşılanacağını açıkladı. 12 Ekim (bugün) itibariyle, 500 bin öğrenciye ücretsiz tablet dağıtımı başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yapacağı ücretsiz tablet dağıtımıyla ilgili başvuru formu bulunmuyor. İhtiyaç sahibi öğrenciler öncelikle resmi veriler üzerinden belirlenecek.

ÜCRETSİZ TABLET KİMLERE DAĞITILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yaptığı açıklamada şunları dile getirdi.

“Bakanlık olarak ilk aşamada 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ulaştıracağız. Tablet bilgisayarların öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilerimize hızla ulaşabilmesi için hazırlamış olduğumuz dağıtım stratejisi var, buna göre hareket edilecek ve önümüzdeki haftadan itibaren öğrencilerimize tablet bilgisayarları peyderpey ulaşmaya başlayacak.

Bu doğrultuda, ihtiyaç sahibi öğrenciler arasından ailesinin gelir düzeyi, eğitim çağındaki kardeş sayısı, yüz yüze eğitime devam etme durumu, özel eğitim gereksinim halleri gibi bazı kriterler belirledik ve bu kriterleri resmi veriler üzerinden önceliklendirdik.

Ayrıca, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel sektör kuruluşları ile sivil inisiyatifler tarafından sunulan ayni ve nakdi bilgisayar desteklerinin de öncelikli ihtiyaç sahibi öğrencilere hızla ulaşabilmesi için de aynı stratejiyle ve yöntemle hareket edilecek ve bu da kısa sürede başlayacak. Yapılan ayni ve nakdi yardımlar peyderpey çocuklarımıza ulaştırılacak.”

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN